10142 latausta vuorokaudessa
9035 artikkelia

2023/06/28

Venäläiset turvallisuuspalvelut ja sotilasjohtajat saattoivat tietää etukäteen Wagner Groupin aseellisesta kapinasta, kertoi CNN 28. kesäkuuta eurooppalaisen tiedusteluviranomaisen siteeraamana.

“He saattoivat tietää siitä ja olla kertomatta sekä päättää auttaa sitä onnistumaan. On joitakin vihjeitä. Saattoi olla etukäteistietoa”, CNN:n lähde väitti.

“Tapahtunut sai Putinin menettämään arvovaltansa. Jos se oli sitä, mitä eri ryhmittymät halusivat, niin he sen saivat.”

New York Times raportoi aiemmin 28. kesäkuuta, että venäläinen kenraali tiesi etukäteen suunnitellusta kapinasta, mikä viittaa siihen, että kyseinen upseeri saattoi olla Sergei Surovik’in.

Sotatutkimuslaitoksen mukaan kapina paljasti heikkouksia Putinin johtajuudessa ja osoitti, kuinka huonosti Venäjän puolustusministeriö oli valmistautunut hyökkäykseen.

Wagner Groupin perustaja käynnisti aseellisen kapinan Venäjän hallitusta vastaan 23. kesäkuuta. Hänen palkkasotilaansa miehittivät Rostovin kaupungin ja marssivat Moskovaan, mutta kapina päättyi äkillisesti 24. kesäkuuta.

Kreml’in ja Prigozin’in välisen sopimuksen jälkeen, jonka väitetään syntyneen Valko-Venäjän diktaattori Aleksandr Lukasenkon välityksellä, Venäjän viranomaiset ilmoittivat, että Wagnerin perustajalla ja sen palkkasotilailla olisi lupa lähteä Valko-Venäjälle.

Jopa omat haluavat nöyryyttää Putinia 😀


Satunnainen:


Vastaavia: