10651 latausta vuorokaudessa
9362 artikkelia

2023/06/28

Donald Trumpin salaiset paperit ja nauruntäyteiset keskustelut

Yhdysvaltalainen CNN-kanava on jälleen kerran nostanut pöydälle mielenkiintoisen äänitteen, jossa entinen presidentti Donald Trump puhuu salaisista asiakirjoistaan. Tällä kertaa papereihin liittyy vihjeitä Pentagonin suunnitelmista hyökätä Iraniin. Trumpin puheissa vilahtelee myös nimi, joka ei ole hänelle vieras – kenraali Mark Milley, puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja.

Trump ei jää sanojensa mittaiseksi vaan kertoo pitävänsä hallussaan valtavan paperipinon. Hän väittää saaneensa nämä paperit puolustusministeriöltä ja Milleyltä itseltään. Kuitenkin tämän jälkeen hän tekee pienoisen korjauksen: “Nämä ovat tietysti salaisia asiakirjoja.” Työntekijät eivät voi olla nauramatta.

Äänite on noussut keskeiseksi todisteeksi oikeusjutussa, jossa Trumpia syytetään muun muassa maanpuolustussalaisuuksien säilyttämisestä vakoilulain vastaisesti. Voisiko tämä äänite olla ratkaiseva käännekohta tapauksessa? Ainakin se tarjoaa hupaisan hetken, kun Trump yrittää selvitä sanomastaan kääntämällä sen lehtijuttujen ja artikkeleiden piikkiin.

Mielenkiintoista on myös huomata Trumpin ristiriitaisuus hänen Fox News -haastattelunsa ja nyt julkaistun äänitteen välillä. Haastattelussa hän väitti papereiden olevan vain lehtijuttuja ja artikkeleita, kun taas äänitteellä hän vakuuttaa pitävänsä käsissään salaisia asiakirjoja Iraniin liittyen. Onko tässä kyse vain väärinkäsityksestä vai jotain suurempaa ongelmaa?

Äänite itsessään on peräisin haastattelusta, jonka Trump antoi entisen Valkoisen talon kansliapäällikön Mark Meadowsin muistelmia varten. Paikalla olleet henkilöt näkivät materiaalia, jota yritettiin pitää salassa. Nyt tämä äänite on päätynyt julkisuuteen ja herättää huomiota sekä vakavissaan olevien oikeusjuttujen että vitsikkäiden keskustelujen merkeissä.

Voiko Trumpin salaisilla papereilla olla ratkaiseva vaikutus hänen kohtaloonsa? Vai onko tämä vain yksi episodi Trumpin värikkäässä poliittisessa historiassa? Ainakin tämä äänite tarjoaa lisää pohdittavaa ja aihetta vitsikkäille kommenteille, kun entinen presidentti joutuu selittelemään sanomisiaan ja salaisia papereitaan.


Satunnainen:


Vastaavia: