Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Prigozin #vallankaappaus-yritys #Venäjä’llä naurattaa edelleen koko #maailma’a

21.07.2023 21:35

Lukuaika: 2 minuuttia

Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhinin koominen vallankaappausyritys kesäkuussa sai koko maailman nauramaan – paitsi Venäjän tiedusteluviranomaiset, jotka ilmeisesti kannattivat hiljaisesti Prigozhinin hulvattomia pyrkimyksiä, paljastaa The Insider.

Julkaisu on saanut haastateltavakseen turvallisuuspalvelu FSB:n, sotilastiedustelu GRU:n ja sisäministeriön lähteitä. Voitte vain kuvitella, millaisia vitsikavyyhtejä heidän kanssaan on syntynyt!

Venäjän vakoojille ja sotilaille suurin yllätys juhannuksen vallankaappausyrityksessä oli se, että Prigozhin ei onnistunut kaatamaan hallintoa. Ehkä hän ei tiennyt, että hallintoa ei voi kaataa ihan vain sitä potkimalla – tai sitten hän oli saanut huonot neuvot Putinin näkymättömältä taikuriystävältä.

Venäjän tiedustelu- ja turvallisuuspalveluiden mukaan Prigozhin ei kohdannut paljoa vastustusta, koska hänellä oli niin monia ystäviä niissä instituutioissa, joiden pitäisi suojella Venäjän valtiota ja presidentti Vladimir Putinia. No, jos kaikki ystävät olisivat auttaneet häntä muuttamaan maailman historiaa, olisimme kaikki nyt puhumassa Prigozhinin suuresta onnistumisesta “Maailman parhaan vallankaappauksen palkinnot” -gaalassa.

Monet ulkopuoliset tarkkailijat olivat hämmästyneitä ja hämmentyneitä koko tapauksesta. En ihmettele, että heillä meni sormi suuhun, kun yrittivät ymmärtää, miksi Venäjän asevoimien sotilaat ja turvallisuuskoneisto eivät tehneet mitään. Ehkä he olivat unohtaneet, että heillä oli aamulla herätessään ollut hauskoja unia Prigozhinista vallanpitäjänä, jolloin kaikki oli tuntunut niin hupaisalta.

Mikä todella aiheutti hämmennystä, oli se, että Prigozhinia ei ammuttu tai vangittu tapahtumien jälkeen. The Insider korostaa, että tämä oli ensimmäinen kerta 23 vuoteen, kun joku uskalsi edes yrittää haastaa Putinin valtakauden. Tämän jälkeen moni luultavasti huomasi, että huonon vitsin toteuttaminen kännissä ja läpällä voi Venäjällä johtaa pitkään vankilatuomioon.

Eräs korkea-arvoinen GRU-lähde varoitti jo aiemmin vallankaappausyrityksestä, koska Venäjän sotatoimet ovat kuulemma menneet niin surkeasti. Hän ei kuitenkaan osannut odottaa, että Prigozhin olisi ollut se, joka toteuttaa tämän hulvattoman yrityksen. Ehkä se johtui siitä, että hän oli katsonut liikaa komediaelokuvia, ja niissähän aina joku onnistuu hullunkurisessa yrityksessään!

GRU-upseeri vertaa Prigozhinin joukkoja kuin huonolla motivaatiolla varustettuihin palkkasotureihin ja antaa sille kymmenen pistettä. No, kymmenen pistettä voi olla paljonkin, mutta miten tämä liittyy siihen, että kukaan ei uskaltanut haastaa Putinia? Ehkä hänellä oli hauskaa omassa vitsipankissaan.

Kreml’in joukot olivat ilmeisesti yhtä huvittuneita kuin me muutkin. He eivät nähtävästi tajunneet, että tätä ei ollutkaan tarkoitus ottaa tosissaan, vaan että Prigozhin oli vain trollaamassa meitä kaikkia. Tai ehkä heidän piti mennä katsomaan koomista teatteriesitystä, ja sitten koko homma meni sekaisin.

Tavataanko Prigozhinilla uusissa vallankaappausyrityksissä? Onko Putinin kohtalo sinetöity? Vastaus on, että kukaan ei tiedä. Mutta kun on kyse Venäjän politiikasta, voitte olla varmoja siitä, että tämä komedia jatkuu ja uusia draamoja syntyy varmasti!

Lue kaikki artikkelit sisällissota-yrityksestä:

/avainsana/sisallissota/

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:31:48