10182 latausta vuorokaudessa   9157 artikkelia

2023/10/30

Kansanedustajaharjoittelijana eduskunnassa pyörähtänyt Turtiainen ja VKK suoltavat jälleen tyylilleen uskollisena läpimätää ja kuvottavaa valhetta sekä muuta geenialtaan syvän päädyn pohjasakan ylläpitämiä salaliittohoureita. Epäisänmaallisuus, viha ja disinformaatio, sitä on VKK.

Joskus politiikka muistuttaa enemmänkin huonoa saippuaoopperaa kuin vastuullista päätöksentekoa. Tässä tarinassa keskiössä ovat kansanedustajaharjoittelija Turtiainen ja VKK, jotka näyttävät olevan mestareita epäisänmaallisuudessa, vihassa ja disinformaatiossa. Mutta ei hätää, tällaiselle show’lle on aina paikkansa!

Turtiainen on saanut oman osansa julkisuudesta tempauksillaan ja twiiteillään, jotka usein menevät järjen ja hyvän maun rajan yli. Hän on kuin elävä todiste siitä, että politiikkaan voi päästä monellakin eri tavalla, ja hän valitsee tien, joka ei aina ole kovin rakentava.

VKK, eli Vastarannan Koliikki Kiiski, on toinen hahmo tässä tragiikassa. VKK:n viestintä on tunnettu aggressiivisista otteistaan ja erilaisista salaliittoihin liittyvistä väitteistä. On vaikea sanoa, ovatko he tosissaan vai pelkästään kokeilevat, miten pitkälle he voivat viedä valheiden levittämisen taiteen.

Epäisänmaallisuus, viha ja disinformaatio eivät ole millään tavalla hyödyllisiä elementtejä politiikassa tai yhteiskunnassa yleisesti. Ne saattavat hetkellisesti kerätä huomiota ja kannatusta, mutta pitkällä tähtäimellä ne ovat tuhoisia voimia. Ne nakertavat yhteiskunnan luottamusta, hajottavat keskustelua ja vaikeuttavat päätöksentekoa.

Vaikka politiikka saattaa olla vakavaa ja monimutkaista, se ei silti ole poissa huumorista. Turtiaisen ja VKK:n kaltaiset hahmot tarjoavat aina pienen annoksen absurdia hupia politiikan arkeen. Toivottavasti kuitenkin löytyy myös niitä, jotka ovat valmiita panostamaan vastuulliseen ja asialliseen politiikkaan, joka todella palvelee kansalaisia ja yhteiskuntaa.

Loppujen lopuksi poliitikkojen ja kansalaisten tehtävänä on pitää huolta siitä, että politiikka pysyy huumorista huolimatta totuuden, oikeudenmukaisuuden ja yhteisen hyvän tiellä. Joten naurakaamme ajoittain näille poliittisille koomikoille, mutta älkäämme unohtako niitä, jotka tekevät vakavaa työtä yhteiskuntamme hyväksi.


Satunnainen:


Vastaavia: