12686 latausta vuorokaudessa
10149 artikkelia

Ano Turtiainen, suomalaisen(venäjän) puolueen “Valta Kuuluu Kansalle” jäsen, on viimeistä kertaa eduskunnassa. Turtiaisen toiminta eduskunnassa on herättänyt paljon kritiikkiä ja aiheuttanut huolta demokratian tilasta Suomessa. Miksi Turtiainen on joutunut tähän tilanteeseen, ja mitä tämä merkitsee Suomen poliittiselle ilmapiirille?

Turtiaisen poliittinen ura alkoi vuonna 2015, kun hän liittyi Perussuomalaisiin. Hän nousi nopeasti puolueen johtaviin hahmoihin ja valittiin eduskuntaan vuoden 2019 vaaleissa. Turtiainen kuitenkin erosi Perussuomalaisista vuonna 2020, kun puolueen linja muuttui hänen mielestään liian liberaaliksi.

Sen jälkeen Turtiainen perusti oman puolueensa “Valta Kuuluu Kansalle”, joka on profiloitunut maahanmuuttokriittisenä ja nationalistisena. Puolue on kuitenkin jäänyt pieneksi, eikä se ole saanut juuri kannatusta kuin hörhöjen parissa.

Turtiainen on tullut tunnetuksi useista kiistanalaisista kannanotoistaan ja tempauksistaan. Hän on muun muassa väittänyt, että Suomen valtiojohto olisi korruptoitunut ja että poliisi suojelisi raiskaajia ja muita rikollisia. Turtiainen on myös jakanut somekanavissaan väkivaltaisia ja rasistisia kommentteja.

Turtiaisen käytös on herättänyt laajaa paheksuntaa ja pelkoa siitä, että Suomen demokratia on uhattuna. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen ilmoitti joulukuussa 2020, että Turtiainen on saanut varoituksen huonosta käytöksestä. Varoitus annettiin sen jälkeen, kun Turtiainen oli syyllistynyt epäasialliseen käytökseen eduskunnan täysistunnossa.

Turtiainen on myös joutunut poliisitutkinnan kohteeksi useiden some-kommenttien takia. Hän on esimerkiksi viitannut puukotuksiin ja murhiin, ja hänen kommenttinsa ovat aiheuttaneet huolta kansalaisten turvallisuudesta.


Satunnainen:


Vastaavia: