10144 latausta vuorokaudessa   9111 artikkelia

2023/11/24

Venäjän ilmailu romahtamassa – huolestuttavat paljastukset Ukraina’n tiedustelupalvelulta.

Venäjän siviili-ilmailu on hajoamisen partaalla: Ukrainan puolustustiedustelu toteutti kyberoperaation Rosaviationia vastaan ja sai käsiinsä Venäjän liikenneministeriön luokitellut asiakirjat.

Tiedustelu onnistui selvittämään:

▪️ Tammikuussa 2023 Venäjällä rekisteröitiin 185 ilmailuonnettomuutta, joista noin kolmasosa luokiteltiin vaihtelevan vaaralliseksi. Pahimmillaan tilastoissa komeili venäläinen lyhyen matkan lentokone “Dry superjet” – 34 tapausta.

▪️ Vuoden 2023 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana Venäjällä dokumentoitiin 150 tapausta lentokoneiden toimintahäiriöistä. Vastaavana ajanjaksona vuonna 2022 vastaavia tapauksia oli 50. Näin ollen lentämisen vaara Venäjällä on kolminkertaistunut.

▪️ Moottorit ja laskeutumisvarusteet sekä muut tärkeät osat, kuten hydrauliikkajärjestelmät, läpät ja ohjelmistot, ovat edelleen venäläisen ilmailun haavoittuvimmat kohdat.

▪️ Aggressiivisella Venäjällä on vakavia vaikeuksia ylläpitää korkealla lentäviä lentokoneita. Kapasiteetin ja erikoisosaajien puutteen vuoksi Moskova yrittää suunnata lentokoneiden kunnossapidon Iran’in suuntaan, missä vastaavaa työtä tehdään “käsityönä” ilman asianmukaista sertifiointia.

▪️ Maaliskuuhun 2022 mennessä Venäjällä oli noin 820 ulkomaisella valmistajalla valmistettua siviililentokonetta. Ja jos tuolloin vain jopa 10% niistä oli käynyt läpi sertifioimattomia korjauksia käyttäen epämerkkikohtaisia varaosia, nyt lähes 70% laivastosta on käynyt läpi tällaisen “huollon”.

▪️ Varaosien akuutti puute on johtanut niin kutsuttuun “ilmailunkannibalismiin” Venäjällä, missä osa lentokoneista puretaan korjatakseen toisia. Saatavilla olevien tietojen mukaan vuoden 2023 puoliväliin mennessä yli 35% Venäjän lentokoneista oli “kannibalisoitu”.

▪️ Useimmat Neuvostoliitto’n An-2-lentokoneet eivät tällä hetkellä kykene nousemaan ilmaan, koska niiden moottorit valmistettiin Puola’ssa, mutta niiden toimitukset on keskeytetty sanktioiden vuoksi.

▪️ Pelkästään tammikuussa 2023 rekisteröitiin 19 erilaista toimintahäiriötä Venäjän 220 Airbus-lentokoneiden joukossa. Erityisesti Aeroflotin 9 käytössä olleessa lentokoneessa kirjattiin 17 savutapausta.

▪️ 230 Venäjällä käytössä olleesta Boeing-lentokoneesta kirjattiin 33 teknistä vikaa eri järjestelmissä.

▪️ Joka seitsemäs brasilialainen Embraer ei kestänyt Venäjän käyttöolosuhteita, ja niitä oli Venäjällä yhteensä 21.

Maailman vaatimat sanktiot tulevat enemmin tai myöhemmin aiheuttamaan väistämättä ihmishenkien menetyksiä Venäjällä ja niissä maissa jotka päästävät ruosteiset sekä huoltamattomat lentokoneet kentilleen.


Satunnainen:


Vastaavia: