10674 latausta vuorokaudessa
9378 artikkelia

2024/02/27

Eurooppa seisoo jälleen kerran risteyksessä, jossa on tehtävä päätös: seisommeko vai kaadummeko? Ukrainan kriisi ei ole vain Ukrainan ongelma, se on koko Euroopan kohtalonkysymys. Ja mitä tekevät Euroopan johtajat? He harkitsevat omien palkkasoturiensa lähettämistä taistelemaan Venäjän terrorismia vastaan!

Ranskan presidentti Emmanuel Macron, oletko todella niin sokea vai tahdotko vain pelata poliittista pokeria? Eikö ole jo aika toimia sen sijaan, että vain “harkitaan” ja “pyritään tehostamaan tukea”? Ukraina tarvitsee konkreettisia tekoja, ei tyhjiä lupauksia ja epämääräisiä suunnitelmia.

Eurooppa ei voi enää piiloutua diplomaattisen pelin taakse, kun Ukrainan kansa taistelee epätoivoisesti vapautensa puolesta. Meidän on oltava rohkeita ja päätäväisiä. Meidän on seisottava Ukrainan rinnalla vahvoina ja päättäväisinä, emmekä saa antaa periksi Venäjän aggressiolle.

Ja mitä tämä on? “Eurooppalaisten joukkojen lähettämisen mahdollisuus”? Onko tämä vitsi? Me emme ole leikkikentällä, tämä on todellisuutta, jossa ihmishenget ovat vaarassa joka päivä. Eurooppa ei voi vain “harkita” tai “harkita mahdollisuuksia”. Meidän on toimittava nyt, ennen kuin on liian myöhäistä.

Slovakian pääministeri Robert Fico, sinäkin! Kuinka voit vain istua siellä ja julistaa, että Slovakia ei koskaan lähettäisi joukkojaan Ukrainaan? Onko sinulla niin vähän empatiaa, niin vähän solidaarisuutta? Eurooppa ei tarvitse johtajia, jotka vain puhuvat tyhjää, vaan niitä, jotka ovat valmiita tekemään vaikeita päätöksiä ja seisomaan niiden takana.

Ja mitä me saamme? “Ukrainaa täytyy tukea laajemmin ja nopeammin.” Kuinka monta kertaa olemme kuulleet tämän saman laulun? Missä ovat teot? Missä on konkreettinen apu, joka todella auttaa Ukrainaa tässä hädässä?

Eurooppa, herätkää! On aika toimia. On aika osoittaa, että olemme valmiita puolustamaan vapautta, oikeutta ja demokratiaa – ei vain sanoilla, vaan teoilla. Ukrainan kohtalo on meidän käsissämme, ja meidän on tehtävä kaikkemme varmistaaksemme, että se on oikeudenmukainen, vapaa ja turvallinen.


Satunnainen:


Vastaavia: