Lukuaika: 2 minuuttia
Monet meistä unelmoivat matkoista ympäri maailmaa, jossa pääsee tutustumaan eri kulttuureihin ja nauttimaan uusista makuelämyksistä. Mutta mitä jos voisit kokea samat makunautinnot ilman matkustamista? Tämä unelma muuttuu totta, kun järjestät kotona maailmanmatkan makujen maailmaan. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle kulinaristin unelmakattauksen, joka tarjoaa herkkuja viideltä mantereelta.

Eurooppa

Eurooppa on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan. Ranskalaiset juustot, italialainen pasta ja espanjalainen paella ovat vain muutamia esimerkkejä herkuista, joista eurooppalainen keittiö tunnetaan. Voit aloittaa makumatkasi Eurooppaan tarjoilemalla alkupalaksi italialaista bruschettaa, joka koostuu rapeasta leivästä, tomaateista, oliiviöljystä ja valkosipulista. Pääruokana voit maistella ranskalaisia escargot’ja eli etanoita valkosipulivoissa, jotka tarjoillaan yleensä simpukankuorissa. Jälkiruoaksi Herkuttele espanjalaisilla churroilla, joita dipataan lämpimään suklaakastikkeeseen.

Aasia

Siirrymme nyt Aasian makuihin. Aasian keittiö on tunnettu mausteisista ja eksoottisista ruoistaan, joissa maistuu esimerkiksi inkivääri, chili ja soija. Alkuun tarjoile valikoima aasialaisia dumplingeja, jotka ovat höyrytettyjä tai paistettuja taikinanyyttejä. Pääruokana voit nauttia japanilaisia sushipaloja, kiinalaista kung pao -kananuudelikeittoa tai thaimaalaista vihreää currya. Makeanhimoa voi tyydyttää mango sticky rice -jälkiruoalla, joka on thaimaalainen herkku, jossa maistuu makea mango ja tahmainen riisi kookosmaidossa.

Afrikka

Afrikan mantereelta löytyy myös paljon herkullisia ruokia. Alkuruoaksi voit tarjoilla tunisialaista brikia, joka on rapeaa taikinakuorta, täytettyä tonnikalalla ja katkaravuilla. Pääruokana maista marokkolaista taginea, joka on pitkään haudutettua lihaa ja vihanneksia mausteisessa kastikkeessa. Jälkiruoaksi tarjoile hummusta, joka on makeaa ja tahmeaa makeaa tahinaa, johon on sekoitettu pähkinöitä.

Pohjois- ja Etelä-Amerikka

Kulinaristin unelmakattauksessa ei voi unohtaa myöskään Pohjois- ja Etelä-Amerikan herkkuja. Alkuruokana maista valikoima meksikolaisia tacoja, joihin voit täyttää esimerkiksi mausteista jauhelihaa ja guacamolea. Pääruokana tarjoile amerikkalaista pulled porkia, joka on pitkään haudutettua possunlihaa ja mausteista BBQ-kastiketta. Jälkiruoaksi voit herkutella argentiinalaisella dulce de lechellä, joka on paksua karamellisoitua maitoa, jota tarjoillaan usein jäätelön tai hunajan kanssa.

Oseania

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on Oseania, joka kattaa mm. Australian ja Uuden-Seelannin. Tarjoile alkupalaksi australialaisia meat pie -piirakoita, jotka ovat täytettyjä jauhelihalla ja kasviksilla. Pääruokana voit nauttia uusiseelantilaista fish and chips -annosta eli paistettua kalaa ja ranskalaisia perunoita. Jälkiruoaksi voit tarjoilla australialaista pavlovaa, joka on marengista ja kermavaahdosta tehty kakku, joka on saanut nimensä venäläisen tanssijan mukaan.

Näiden viiden mantereen herkkuja maistellessa pääset matkustamaan makujen maailmaan ja nauttimaan monipuolisesta ja eksoottisesta ruoasta. Järjestä kulinaristin unelmakattaus ja anna makuelämyksille sijaa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö