Lukuaika: 2 minuuttia
Kun olin pieni, minulla oli aina suuri kiinnostus luontoon ja sen salaisuuksiin. Vietin paljon aikaa ulkona, tutkien puiden kuoria, keräillen kiviä ja seikkaillen metsissä ystävieni kanssa. Mutta vaikka rakastinkin luontoa, en koskaan uskonut, että minusta tulisi tosissaan tutkija ja seikkailija.

Kun kuitenkin aikuisena huomasin, että työni toimistossa ei tyydyttänyt minua, päätin ottaa riskin ja lähteä seikkailuun tutkimaan luontoa. Päätin, että halusin kokea todellisen luonnon kauneuden ja kokea sen upeita ja jännittäviä lieveilmiöitä.

Valmistauduin huolellisesti tutkimusmatkalleni, johon lähdin yksin. Minulla oli mukanani rinkka täynnä tarvikkeita, teltta, ruokaa ja tietenkin tarvittavat tutkimusvälineet. Ennen lähtöä kävin myös kiipeilykurssilla ja sain tarvittavat tiedot selviytymisestä vaativissa olosuhteissa.

Ensimmäinen tutkimusmatkani suuntautui Uuden-Seelannin syrjäisimpiin ja villimpiin alueisiin. Kuljin viikkoja metsissä, vuorilla ja järvineen. Näin luonnon kauneuden uudesta perspektiivistä ja tutustuin sen upeisiin kasveihin ja eläimiin.

Kun olin matkalla, löysin myös jotain, mitä en ollut osannut odottaa. Löysin eristäytyneen heimon, joka eli syvällä sademetsässä. He suhtautuivat minuun aluksi epäluuloisesti, mutta pian heistä tuli läheisiä ystäviäni. He opettivat minulle paljon ja pääsin kokemaan heidän uskomattomia taitojaan ja perinteitään.

Matkani jatkui vuosia. Tutkin luontoa eri puolilla maailmaa ja seikkailin kaikkein eristyneimmissä paikoissa. Se ei aina ollut helppoa, sillä jokainen seikkailu vaati paljon fyysistä ja henkistä kestävyyttä. Olin joskus uupunut ja pelon vallassa, mutta jatkoin aina eteenpäin ja löysin uusia voimavaroja luonnosta.

Kesälomalla palasin aina takaisin kotiin ja jaoin kertomuksiani perheeni ja ystävieni kanssa. Heitä seikkailuni inspiroivat ja innostivat, mutta samalla he olivat huolissaan minun turvallisuudestani. Mutta minä tiesin, että tämä oli minun elämäni rakkaus ja minun täytyi jatkaa sitä.

Nyt vuosia myöhemmin voin sanoa, että tämä elämän seikkailu luonnossa on tehnyt minusta vahvemman ja rohkeamman ihmisen. Olen oppinut arvostamaan luontoa ja sen merkitystä meidän kaikkien elämässä. En ole enää pelkästään tutkija, vaan myös luonnon puolustaja ja innokas ympäristöaktivisti.

Vaikka en ehkä uskaltanut unelmoida tästä seikkailusta pienenä lapsena, olen nyt onnellinen siitä, että rohkaistuin ottamaan riskin ja toteutin sen. Elämä on todella seikkailu, ja minä aion jatkaa tutkimusmatkojani luontoon niin kauan kuin suinkin pystyn.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö