Lukuaika: < 1 minuutti
Olin aina haaveillut matkustamisesta ja kaukaisista kohteista. Määränpäälistaani kuuluivat kiehtovat maat kuten Intia, Kiina, Egypti, Thaimaa ja Peru. Halusin nähdä maailman erilaisia kulttuureita, maisemia ja ihmisiä.

Nyt vihdoin unelmani toteutui ja kiersimme maailman ympäri yhdessä aviomieheni kanssa. Matka alkoi Helsingistä ja suuntasimme ensimmäiseksi kohti Aasiaa. Ilokseni ensimmäinen kohde oli Intia, joka oli aina ollut yksi suurimmista haaveistani. Aistin välittömästi valtavan energian, värikkäät markkinat ja intensiivisen elämänrytmin. Kuvittelin itseni olevan osa Bollywood-elokuvan kuvauksia ja matkaan lähtemisen fiilis oli aivan uskomaton.

Kiinassa ihastelimme muinaista Kiinan muuria ja kulttuurin hienouksia. Pekingin Kielletty kaupunki ja Shanghain viihtyisä Bund olivat myös upeita nähtävyyksiä. Egyptissä olin tunteiden sekamelskassa nähdessäni pyramidit, jotka olivat aina olleet mielikuvituksessani. Kairon vilkas kadunelämä ja Niilin risteily olivat ikimuistoisia kokemuksia.

Matkamme jatkui Thaimaahan, jossa pääsin rentoutumaan upeilla rannoilla ja tutustumaan mielenkiintoiseen buddhalaiseen kulttuuriin. Suurin osa ajastamme vietettiin kuitenkin Perussa. Machu Picchu -vuorella jalat tutisevana tajusin, että olen todella saavuttanut yhden suurimmista unelmistani. Inkojen perintö ja Andien vuoristomaisemat veivät sydämeni.

Matkamme päättyi takaisin Eurooppaan, jossa kävimme muun muassa Italian Venetsiassa ja Ranskan Pariisissa. Olimme nähneet maailman upeimmat ja kauneimmat kohteet, mutta kotiinpaluu toi mukanaan myös suuren kaipuun maailman kaukaisiin kolkkiin.

Matkan aikana opin paljon eri kulttuureista ja ihmisistä. Opin arvostamaan maailman monimuotoisuutta ja ymmärtämään erilaisia tapoja elää ja ajatella. Matka maailman ympäri oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista kokemuksista ja haluan rohkaista kaikkia toteuttamaan omia unelmiaan.

Nyt, takaisin kotona, muistan lämmöllä kaikki matkan varrella kohtaamamme ihmiset ja upeat maisemat. En malta odottaa, että pääsemme suunnittelemaan uutta matkaa ja löytämään uusia unelmakohteita. Maailma on täynnä ihmeitä ja minulla on onni päästä kokemaan niitä omilla silmilläni. Matka maailman ympäri oli unelmani, joka viimein toteutui, ja en voisi olla onnellisempi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö