Lukuaika: < 1 minuutti
V*tuttaa ihan älyttömästi! Ei, vaan kirjaimellisesti ottaa päähän ja aiheuttaa oksentelun tarvetta, kun kuulee taas kerran, mitä Venäjän naapurimaassa on taas keksitty. Tämä ärsyttävä ilkimysvaltio tuntuu olevan jatkuvasti vain pilaamassa kaikkien muiden elämää.

Jotkut voisivat ajatella, että kyseessä ovat vain pienet ja viattomat teot. Mutta eivät todellakaan ole! Venäjän toimet ovat päivittäin vaivaannuttavia ja loukkaavia niin Suomelle kuin muillekin naapurimaille. Miksi ihmeessä he pitävät tarpeellisena loukata koko maailman järkeä? On todella vaikea ymmärtää, minkä tarkoituksen nämä ilkeät toimet palvelevat.

Olemme kaikki nähneet uutisista, miten Venäjä puuttuu muiden maiden sisäisiin asioihin ja yrittää levittää omaa vaikutusvaltaansa niin poliittisesti kuin taloudellisestikin. He eivät kunnioita muiden maiden rajoja ja pyrkivät jatkuvasti horjuttamaan maailman rauhaa ja vakautta omien etujensa vuoksi.

Eikö Venäjän ole koskaan mieleen juolahtanut, että ehkä koko maailma ei halua olla tekemisissä heidän kanssaan? Ei, sen sijaan he haluavat käyttäytyä kuin lapselliset kiusaajat ja aiheuttaa harmia kaikille ympärillään.

Kun kuulee taas kerran Venäjän uusista provokaatioista ja aggressiivisista toimista, tulee mieleen, että onko tämä jatkuva käytös vain narsismin oire? Ei voi olla sattumaa, että jatkuvasti ollaan toimittamassa naapurimaan alueelle provosoivia sotilaallisia harjoituksia tai loukkaamassa toisen maan ilmatilaa. On kuin Venäjä yrittäisi jatkuvasti todistaa olevansa maailman johtava valta eikä välitä millaisia seurauksia heidän teoillaan on.

Venäjä toimii kuin rasittava naapuri, joka yrittää puuttua kenenkään muiden asioihin, kontrolloida kaikkea ja aiheuttaa pelkoa ja epävarmuutta ympärilleen. Ei ihme, että monella naapurimaalla on jo täyteen lyöty Venäjän bittejä täynnä ja toivovat vain rauhaa ja omaa tilaa.

Toivottavasti joku päivä Venäjä ymmärtää, ettei maailma ole heidän leikkikenttänsä ja muut eivät ole heidän nukkejaan. Toivottavasti hekin oppivat kunnioittamaan kansainvälisiä sääntöjä ja yhteistyötä muiden maiden kanssa. Mutta tällä hetkellä täytyy vain todeta, että Venäjän ilkeät toimet ottavat päähän ja aiheuttavat suurta turhautumista ja raivoa kaikissa naapurimaissa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö