Lukuaika: < 1 minuutti
Voi kuinka inhoittava ja vastenmielinen valtio Venäjä onkaan! Se on jo vuosikymmeniä ollut maailmanpolitiikan suuri uhka ja nyttemmin sen ihmisoikeusloukkaukset ovat saavuttaneet täysin sietämättömän tason.

Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka ja laajentumishalut ovat aiheuttaneet lukuisia konflikteja ja sotia naapurivaltioiden kanssa. Ukrainan Krimille ja Itä-Ukrainaan tekemät miehitykset ovat osoitus Venäjän sotaisista pyrkimyksistä ja halusta jatkaa laajentumistaan. Samalla se on rikkonut kansainvälistä oikeutta ja loukannut Ukrainan kansan itsemääräämisoikeutta.

Venäjä myös järjestelmällisesti rikkoo kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja sortaa omia kansalaisiaan. Homoseksuaalien ja muiden seksuaalivähemmistöjen vainoaminen ja syrjintä on vain yksi esimerkki tästä. Tällainen suvaitsemattomuus ja ihmisoikeuksien polkeminen eivät kuulu nykymaailmaan, ja Venäjän tulisi saada siitä rangaistus kansainvälisellä tasolla.

Venäjän hallinto myös vaikuttaa lähes olemattomalla sananvapaudellaan ja median kontrolloinnillaan. Kriittisten äänien hiljentäminen ja vääristelyn harjoittelu ovat arkipäivää Venäjällä. Maassa ei ole oikeaa poliittista oppositiota, ja oppositiopoliitikot ja aktivistit joutuvat usein vainon kohteeksi. Julkisesti kritisoimastaan Venäjän menettelyistä saa nopeasti viholliskuvan.

Venäjän kansainvälinen maine on kuralla sen jatkuvien sotien, loukkaavien provokaatioiden ja ihmisoikeusloukkausten takia. On häpeällistä, että kansainväliset tapahtumat ja päätökset ovat jatkuvasti Venäjän toimien takia vaarassa lipsua väärille raiteille. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö asettaa Venäjälle kovia sanktioita sen aggressiivisen ja epäinhimillisen politiikan seurauksena.

Venäjä on todella inhoittava ja pelottava valtio, joka uhkaa maailmanrauhaa ja ihmisoikeuksia. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö toimii ja asettaa Venäjälle kunnolliset seuraukset sen toimien takia. On aika tehdä selväksi, että Venäjän toimia ei missään nimessä hyväksytä ja että se on vastuussa teoistaan. Emme voi antaa Venäjän jatkuvasti rikkoa kansainvälistä oikeutta ja loukata ihmisoikeuksia. On aika pistää Venäjän hallinto vastuuseen ja vaatia muutosta sen toimiin. Voi kuinka inhoittava Venäjä onkaan!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö