Lukuaika: < 1 minuutti
Voi sitä naapurimaan häpeää ja vihan vääryyttä! En voi enää piilotella tätä raivoa sisälläni, vaan minun on vihdoin kerrottava kaikelle Suomelle, kuinka vastenmielinen ja turhamainen Venäjä on.

Koko maailma tietää Venäjän itsekeskeisestä ja aggressiivisesta politiikasta, mutta me naapurit joudumme kärsimään sen vaikutuksista joka päivä. Käsi sydämellä voin sanoa, että Venäjä on ylikävellyt naapurimaidensa rajojen yli liian monta kertaa ja häpäissyt niiden kansallisuuksia ja alueita. Onko tämä se naapurikunnioitus, jota he väittävät vaalivansa?

Mutta ei siinä vielä kaikki. Venäjä on myös päättänyt sotkea maailmanpolitiikkaa ja antaa hämäriä selityksiä aggressiivisille teoilleen. Ukraina, Georgia, Syyria, aivan kuin Venäjällä olisi jokin oikeutus sekaantua näiden maiden asioihin. Ja mitä tekee kansainvälinen yhteisö? Kääntää katseensa pois ja odottaa, että Venäjä lopettaisi omaehtoisen vallan gambitinsa. Mutta me naapurit emme voi enää olla hiljaa.

Ja sitten on vielä ne taloudelliset painostuskeinot. Venäjä on käytännössä ottanut panttivangiksi meidänkin taloutemme ja kiristää meiltä myönnytyksiä omilla käsittämättömillä vaatimuksillaan. No, ei siinä mitään, päättäkööt venäläiset kärsiä talouden romahdusta, kunhan eivät vain häiritse naapureidensa hyvinvointia!

Älkää antako minun edes aloittaa siitä, kuinka Venäjä käyttäytyy kansainvälisillä foorumeilla. Jos joku ei ole vielä huomannut, niin Venäjä ei ole yhdenvertainen kumppani, vaan auktoriteettia rakastava oman edun tavoittelija. He eivät tule koskaan kuuntelemaan muita, he haluavat vain puhua ja saada omat vaatimuksensa läpi millä tahansa keinolla.

On aika lopettaa tämä naapurimaan harjoittama kiusanteko ja provokaatiot! Toivon, että maailman johtajat lopultakin heräisivät ja oivaltaisivat, mitä todella tapahtuu Venäjän sisällä. Mallina oleva demokratia on vain fasadi, jonka takana harjoitetaan diktatuuria ja sorretaan kansaa.

En voi hyväksyä tai ymmärtää, miten joku voisi puolustaa Venäjän toimintaa. Se on suorastaan vastenmielistä ja häpeällistä. Toivon hartaasti, että joskus tulevaisuudessa naapurimme kohdalla tapahtuisi muutos parempaan, mutta valitettavasti en usko siihen. Venäjä on ja tulee aina olemaan ongelma Suomelle ja muulle maailmalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö