Lukuaika: 2 minuuttia
Suomalaiset ovat jo pitkään joutuneet sietämään Venäjän naapuruutta ja sen idioottimaisia toimia. On täysin absurdia, että meidän on pakko elää rinnakkain tämän karun valtion kanssa, joka ei päivääkään ole esittänyt minkäänlaista kunnioitusta meitä kohtaan.

Venäjä on aina ollut läpinäkymättömyydellään ja aggressiivisella ulkompolitiikallaan epäluotettava naapuri. Sen liikkeet ovat täynnä salaliittoja ja manipulointia, ja tuntuu siltä kuin jokainen sen teko olisi suunnattu meitä vastaan. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä voidaan mainita Venäjän osallisuus Ukrainan valtaamiseen ja sen jatkuva sekaantuminen suomalaisten sisäpolitiikkaan.

Mutta se, mikä todella tekee Venäjästä vastenmielisen valtion, ovat sen toistuvat ihmisoikeusloukkaukset ja mielivaltaiset teot. Uskomatonta, että näin suuri ja vaikutusvaltainen valtio voi sallia korruption, kidutuksen ja sortotoimet kansalaistensa keskuudessa. Venäjän hallinto ei piittaa alamaisistaan vaan käyttää heitä vain omien tarkoitusperiensä välineenä.

Ja kuka on tämän kaiken takana? Venäjän presidentti Vladimir Putin, joka ajaa maansa kohti totalitaristista yhteiskuntaa ja pyrkii jatkuvasti laajentamaan omaa valtaansa. Hän on suoraan vastuussa Venäjän agressiivisesta toiminnasta ulkomailla ja sisäpoliittisesta sorrostaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä kylvää jatkuvasti vihaa ja väärää informaatiota naapurimaiden väestön keskuuteen. Se yrittää vaikuttaa meidän ajatteluun ja jakaa meitä. Mutta me suomalaiset emme alistu tähän peliin. Me emme anna Venäjän kävellä ylitsemme ja viedä meitä kohti tuhoa.

On korkea aika, että Suomi asettaa rajoja Venäjän toiminnalle ja tekee selväksi, ettemme salli sen rikkoa kansainvälistä lakia ja kunnioittaa meitä naapurinaan. Meidän on aika seisoa lujasti yhdessä muiden demokraattisten maiden kanssa ja osoittaa, että Venäjä ei voi enää käyttäytyä kuin idiootti kansainvälisellä näyttämöllä ilman seuraamuksia.

Vihdoinkin on aika, että Venäjä avaa silmänsä ja tajuaa, että sen vastenmieliset teot ja idioottimaisuus eivät tule enää sallituiksi. Me emme halua elää pelon ilmapiirissä ja olla jatkuvasti varuillamme naapurimme takia. On aika, että Venäjä alkaa käyttäytyä vastuullisena ja kunnioittavasti kansainvälisissä suhteissaan.

Mutta kunnes se tapahtuu, me suomalaiset jatkamme taistelua ja seisomme ylpeänä ja vahvana, kuten olemme aina tehneet. Emme anna Venäjän pilata elämäämme. Olemme enemmän kuin naapureita – olemme kansa, joka seisoo yhdessä ja taistelee vapauden, oikeudenmukaisuuden ja demokratian puolesta. Ja Venäjä ei voi koskaan muuttaa sitä tosiasiaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö