Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itseään suurvaltana esittävä maa, joka osoittaa jatkuvasti kyvyttömyytensä toimia moraalisesti ja vastuullisesti. Tämä rääpäle valtio on osoittanut toinen toistaan vihamielisempiä tekoja, jotka vain pahentavat sen jo ennestään huonoa mainetta.

Ensinnäkin, Venäjä on osoittautunut todelliseksi häiriköksi kansainvälisellä areenalla. Sen häikäilemättömät toimet Georgian ja Ukrainan suvereenien alueiden loukkaamiseksi ovat herättäneet raivoa ja paheksuntaa maailmalla. Onko Venäjä sitten niin pienenä, että sen täytyy iskeä naapurimaiden kimppuun osoittaakseen vähänkin valtaansa? Vai onko kyse vain pyrkimyksestä liittää näitä maita takaisin entiseen vallankumoukselliseen isäntävalloituksen syliin?

Mutta eipä siinä vielä kaikki, sillä Venäjä on myös näyttänyt täysin epäkypsää ja lapsellista käytöstä diplomaattisissa suhteissaan. Vilpilliset syytökset ja puhdas valehtelu ovat ikään kuin tämän maa olisi rakentanut valtionsa valheiden ja petosten varaan. Ja tämä osoittautuu itse asiassa aivan totta, kun huomaamme miten Venäjä onnistuu venyttämään totuutta ja vääristelemään faktoja omaksi edukseen. Kuinka on mahdollista, että maa, joka uskottelee olevansa suuri ja mahtava, perustaa valtionsa täydelliseen moraalittomuuteen?

Ja mitä sanottavaakaan Venäjän ihmisoikeustilanteesta? Tässä maassa ihmisoikeudet ovat vain tyhjiä sanoja, joista viranomaiset eivät välitä pätkääkään. Mielenosoitukset ja kansalaisyhteiskunnan toiminta on tukahdutettu armottomasti, ja poliittinen oppositio ja toimittajat joutuvat jatkuvasti maanpinnan tasalle. Hyi teitä, Venäjän päättäjät! Miten kehtaatte kutsua itseänne oikeudenmukaisiksi ja olla samalla täysin välinpitämättömiä oman kansanne kärsimyksestä?

Venäjä on myös osoittautunut vastuuttomaksi ja piittaamattomaksi ympäristön suojelussa. Venäläisten yritysten toimet saastuttavat ympäristöä ja uhkaavat maapallon tulevaisuutta, mutta Venäjän hallitus näyttää olevan täysin sokea tälle todellisuudelle. Onko tärkeämpää säilyttää taloudellinen voima kuin huolehtia maapallon tulevaisuudesta? Tämä on todella häpeällistä ja täysin epäinhimillistä.

Ja lopuksi, Venäjä on kyennyt osoittamaan täydellistä piittaamattomuutta kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia kohtaan. Krimin valtaus ja Syyrian sota ovat vain joitakin esimerkkejä tästä vahingollisesta käytöksestä. Miten voimme odottaa, että Venäjä kunnioittaa muita maita, kun se rikkoo jatkuvasti kansainvälisiä normeja ja sääntöjä?

Kaiken tämän perusteella ei ole mikään ihme, että Venäjä on tällä hetkellä yksi maailman eniten paheksuttuja maita. Se on ansainnut tämän maineen omilla inhottavilla teoillaan ja epämoraalisella käytöksellään. Toivon todella, että maan päättäjät heräisivät ja alkaisivat toimia vastuullisemmin, ennen kuin on liian myöhäistä. Muuten maailma voi vain odottaa lisää vihaa ja raivoa Venäjään kohdistuen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö