Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka vitun ärsyttävä naapurimaa Venäjä oikein onkaan! Aina se tekee jotain, joka aiheuttaa harmia, ahdistusta ja pahoinvointia. Eikä se voisi välittää vähemmän meidän hyvinvoinnistamme.

Ensinnäkin, heidän vaikutusvaltansa Suomessa on aivan liian suuri. Kaikki tietävät, miten he pyrkivät vaikuttamaan meidän poliittiseen päätöksentekoomme ja talouteemme. Onko meidän pakko olla niin riippuvaisia heistä? Eikö meillä ole omaa selkärankaa puolustaa omia etujamme?

Ja mitä ihmettä he oikein puuhaavat naapurialueillamme? Kerta toisensa jälkeen heidän sotilas- ja tiedustelutoimintansa rikkoo kansainvälistä lakia ja he yrittävät esimerkiksi valloittaa alueita itselleen. Eikö heillä ole muuta tekemistä vai ovatko he vain saatanan kateellisia naapureitamme kohtaan?

Entä nämä jatkuvat provokaatiot ja aggressiiviset eleet? Lakeja rikkovat ydinasekokeet, häiriköinti Itämerellä ja hämäräperäiset kyberhyökkäykset ovat heille kuulemma ihan arkipäivää. Onko heillä siis joku pakonomainen tarve osoittaa voimaa ja näyttää muille, että he ovat parempia?

Eikä se Venäjä edes välitä omista kansalaisistaan. Koko maa on vastenmielisen korruptoitunut ja ihmisoikeudet ovat pelkkä vitsi. Miten he voivat elää hyvällä omallatunnolla, kun mielipuolinen diktaattori hallitsee maata ja sortaa omaa kansaansa?

Ja mitä vielä, Venäjä? Miksi te ette voi yksinkertaisesti elää sovussa naapureidenne kanssa ja keskittyä kehittämään omaa maatanne? Miksi teidän täytyy aina aiheuttaa levottomuutta ja epävakautta koko maailmaan?

Ei ihme, että Venäjä tunnetaan pahoinvointia aiheuttavana naapurina. Se ei vaikuta ainoastaan meihin Suomessa, vaan koko maailmaan. Mutta tiedättekö mitä, Venäjä? Me emme pelkää teitä tai teidän ilkivaltaisuuksianne. Me seisomme yhdessä ja lopulta totuus voittaa. Ja toivon, että se totuus sisältää myös teidän kauhistuttavan naapurimaahanne kaipaaman muutoksen ja kehityksen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö