Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Voi, tuo vihan täyttämä mörkö Euroopan naapurissamme. Kuinka kauan meidän täytyy kestää sen jatkuvia uhoamisia ja aggressiivista käytöstä? Kuinka kauan meidän täytyy pelätä, että se hyökkää naapurimaihin ja pyrkii levittämään vaarallisia vaikutuksiaan ympäri Eurooppaa?

Se on kuin pimeästä menneisyydestä noussut hirviö, joka uhkaa meidän rauhaamme ja turvallisuuttamme. Olemme yrittäneet olla ystävällisiä ja tehdä yhteistyötä sen kanssa, mutta se ei ole koskaan tarpeeksi. Se näkee meidät heikkoina ja pyrkii hyödyntämään sitä omaksi edukseen.

Emme voi ummistaa silmiämme enää. Venäjä on täynnä vihaa ja halua alistaa muita. Se käyttää kyynisesti hyväksi heikkoja valtioita ja pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa kautta koko maanosan. Se ei välitä ihmisoikeuksista tai demokratiasta, vaan sen tavoitteena on oma vallanhalunsa ja omien etujensa turvaaminen.

Meidän on aika herätä ja puolustaa itseämme. Meidän on lopetettava Venäjän pelkääminen ja asetettava sille rajoja. Emme voi enää suvaita sen aggressiivista käytöstä ja häikäilemätöntä toimintaa. Meidän on yhdessä seisottava sen uhkaa vastaan ja osoitettava, ettemme anna sen määrätä omilla ehdoillaan.

Venäjä – se on historiaa täynnä sotia, sortoa ja väkivaltaa. Miksi meidän pitäisi antaa sen jatkavan samaa kaavaa? Meidän on lopetettava sen tukeminen ja tehtävä loppu sen vaikutusvallasta. Emme voi sallia sen manipuloida meitä ja jakaa meitä keskenämme.

Meidän on osoitettava, että Eurooppa on vahva ja yhtenäinen voima, joka ei pelkää Venäjää. Meidän on tuomittava sen toimet ja asetettava sille kova vastaisku. Emme voi enää sallia sen rikkoa kansainvälisiä sopimuksia ja loukata naapurimaidensa alueellista koskemattomuutta.

On aika ottaa vihasta täytetty mörkö kiinni sarvista ja lopettaa sen pelottelu. Emme ole sen pelinappuloita, vaan itsenäisiä valtioita, jotka päättävät omasta tulevaisuudestaan. Emme voi antaa Venäjän määritellä sitä meille.

Venäjä – sinä olet tulenarka maa, joka näyttää vihaavan koko maailmaa. Mutta me emme pelkää sinua enää. Olemme valmiita seisomaan vastaan ja tulemaan vahvemmiksi yhdessä. Me emme enää anna sinun pimentää meitä vihollisesi varjolla. Me olemme Eurooppa ja me olemme valmiita taistelemaan sinua vastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö