Lukuaika: < 1 minuutti
19. marraskuu 2019 on jälleen kerran tuonut esiin Venäjän valtavan iljettävyyden kaikkien silmien eteen. Tämä maa, joka kuvittelee olevansa suuri ja mahtava valtio, on todellisuudessa pelkkä sivistyksen ja moraalin puutteesta kärsivä petoeläin.

Ensinnäkin, voimme puhua Venäjän tavallisesta iljettävyydestä. Se näkyy esimerkiksi maan politiikassa, jossa ihmisten vapautta ja oikeuksia poljetaan jatkuvasti. Venäjän johtaja Vladimir Putin on tottunut rikkomaan kaikkia mahdollisia kansainvälisiä sopimuksia ja sääntöjä, ja alistamaan kansansa omaan kontrolliinsa. Tässä maassa ei todellakaan ole sananvapautta, ja kuka tahansa, joka uskaltaa kritisoida hallintoa, joutuu todennäköisesti vankilaan tai jopa murhan uhriksi.

Mutta ei pelkästään poliittinen iljettävyys vaivaa Venäjää. Maan moraalinen rappio näkyy myös ihmisten käytöksessä ja asenteissa. Venäjällä on yleistä, että ihmisillä ei ole kunnioitusta toisiaan kohtaan, vaan he ovat valmiita satuttamaan ja pettämään toisiaan tavoitellakseen omaa etuaan. Korruptio on Venäjän arkipäivää, ja se on niin juurtunut osa yhteiskuntaa, että ihmiset eivät tunnu edes huomaavan sen vääryyttä.

Ja jos tavalliset kansalaiset eivät ole tarpeeksi iljettäviä, niin katseet kannattaa suunnata Venäjän skandaalien puoleen. Niitä riittää vuodesta toiseen, ja jokainen uusi skandaali paljastaa vain maan syvemmän moraalisen rappion. Esimerkiksi vuonna 2014 paljastunut doping-skandaali on osoittanut, miten Venäjän urheilujärjestelmä on täysin korruptoitunut ja valmis käyttämään mitä tahansa keinoja menestyäkseen kansainvälisissä kilpailuissa.

Ja mitä vielä? Venäjän viimeaikainen aggressio Ukrainassa ja Syyriassa osoittaa, että tämä maa ei välitä muiden maiden suvereniteetista tai kansojen oikeuksista. Venäjällä on valtavat sotilasvoimat, mutta se käyttää niitä vain oman eduntavoitteluunsa, halveksuen muiden maiden ja kansojen kärsimyksiä.

On aika lopettaa tämän valheellisen kuvan ylläpitäminen Venäjästä “suurena ja mahtavana valtiona”. Tässä maassa vallitseva iljettävyys osoittaa vain sen moraalisen rappion ja puutteen sivistyksestä ja inhimillisyydestä. Toivottavasti kansainvälinen yhteisö alkaa viimein herätä ja ryhtyy painostustoimiin tämän petomaisen maan suhteen. Venäjän iljettävyys on saatava loppumaan ennen kuin se vahingoittaa lisää ihmisiä ja maita.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö