Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on saanut viime vuosina ansaitsemattoman hyvän maineen maailmanpolitiikassa. Euroopan maat ovat sulloineet Venäjän taskuihinsa ja suostuneet tekemään kauppaa kanssaan, vaikka kaikki tietävät, että kyseessä on paha ja ilkeämielinen suurvalta.

Venäjän hallinto on osoittanut kerta toisensa jälkeen, että se ei välitä ihmisoikeuksista tai vapaudesta. Silti länsimaat jatkavat yhteistyötä Venäjän kanssa ja pönkittävät sen valtaa. Onko tämä todella se viesti, jonka haluamme lähettää maailmalle? Se, että sallimme Venäjän käyttävän valtaa omien kansalaistensa kustannuksella ja vaarantavan naapurimaidemme turvallisuutta?

Venäjän aggressiivinen politiikka on suunnattu kaikkia länsimaita ja niiden arvoja vastaan. Se on liittoutunut autoritaaristen ja totalitaaristen maiden kanssa tarkoituksenaan horjuttaa demokraattisten maiden yhtenäisyyttä. Venäjä käyttää taitavasti hyväkseen EU:n säröjä ja yrittää tehdä kaupoillaan itselleen taloudellisen ja poliittisen vaikutusvallan.

Valitettavasti Venäjän ilkeitä pyrkimyksiä tuetaan myös omalla maallamme. Suomi on yksi niistä maista, joka jatkuvasti polvistuu Venäjän edessä ja antaa sen määrätä omista asioistamme. On aika herätä ja tunnustaa, että Venäjä ei ole luotettava kumppani. Se on röyhkeä ja itsekäs valtio, joka pyrkii oman etunsa tavoitteluun muiden kustannuksella.

On myös tärkeää tunnistaa Venäjän rooli maailmanpolitiikassa. Se väittää olevansa rauhan ja vakauden puolustaja, mutta todellisuudessa se on luonut konflikteja ja levottomuutta monissa naapurimaissaan. Krimin valtaus ja Itä-Ukrainan sota ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän aggressiivisesta toiminnasta.

Venäjän ilkeä imago ei myöskään ole vain poliittista peliä. Sen vaikutus näkyy myös kulttuurissa ja urheilussa. Venäjän valtiollinen dopingohjelma on osoitus siitä, että maassa ei kunnioiteta reiluja pelisääntöjä. Tämä kielii siitä, että Venäjän päämääränä on vain ja ainoastaan voittaminen ja valta – oli se sitten millä keinolla tahansa.

On aika lopettaa Venäjän hymistely ja hyötyä sen kanssa tehtävistä kaupoista. Meidän on asetettava ihmisoikeudet ja demokratia etusijalle ja tunnistettava Venäjä sellaisena kuin se on – maanpäällisenä pahan suurvaltana. Muuten olemme tukemassa sen ilkeää ja epärehellistä toimintaa ja tuhoamassa omat arvomme ja tulevaisuutemme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö