Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen ja Venäjän suhteet ovat olleet tulehtuneet jo vuosikymmeniä. Kansallinen turvallisuus ja itsenäinen maanpuolustus ovat aina olleet etusijalla suhteissamme itänaapuriin, eivätkä syyt ole parempaan kehitykseen ole vähentyneet vuosien varrella.

Ensinnäkin, Venäjän aggressiivinen ulkopoliittinen linja ja jatkuva alueellinen laajentuminen on nostanut karvat pystyyn monessa suomalaisessa. Venäjä on vuosi vuodelta pyrkinyt lisäämään vaikutusvaltaansa lähialueillaan ja uhkaillut naapurimaita sotilaallisesti ja taloudellisesti. Tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää ja osoittaa selvää halveksuntaa muiden maiden alueellista koskemattomuutta kohtaan.

Toiseksi, Venäjän sisäinen toiminta ei juurikaan herätä luottamusta. Putinin hallinto on rakennettu autoritaariselle ja korruptoituneelle pohjalle. Vaihtoehtoiset mielipiteet tukahdutetaan ja poliittiset vastustajat hiljennetään armotta. Venäjä on myös täysin riippuvainen öljy- ja kaasutuotannosta, mikä tekee siitä haavoittuvaisen talouden heilahteluille ja maailmanpolitiikan muutoksille.

Kolmanneksi, Venäjän ihmisoikeustilanne on hälyttävä. Homoseksuaalisuus on laitonta ja naisiin kohdistuva väkivalta on yleistä. Valtiovalta ei välitä kansansa hyvinvoinnista eikä arvosta ihmisoikeuksia. Tämä ei ole hyväksyttävää, emmekä voi ummistaa silmiämme näiltä julmuuksilta.

On myös tärkeää muistaa, että Venäjä ei ole hyvä naapuri. Suomalaiset yrittäjät ovat joutuneet kokemaan taloudellista syrjintää ja vaikeuksia liiketoiminnassaan Venäjällä. Lisäksi Venäjä käyttää Suomen luonnonvaroja ja saastuttaa ympäristöämme. Meillä ei ole oikeutta antaa Venäjän jättää jälkeensä myrkkyjä ja tuhoja.

Venäjän suhtautuminen Suomeen on aliarvioiva ja halveksiva. He pitävät meitä pikkuriikkisenä ja heikkona maana, jonka he voivat ylittää ja käyttää hyväkseen oman etunsa mukaan. Emme ansaitse tulla kohdelluksi näin, sillä olemme maantieteellinen ja kulttuurinen osa Eurooppaa. Suomi on itsenäinen ja tasavertainen valtio, jota ei voi alistaa.

Kaiken tämän takia on täysin ymmärrettävää, että suomalaiset eivät voi sietää Venäjää naapurinaan. Meidän täytyy pysyä valppaina ja pitää huolta omasta turvallisuudestamme. Emme voi sallia Venäjän alueellista uhkaa, ihmisoikeusloukkauksia tai taloudellista painostusta. Meidän täytyy olla yhtenäisiä ja puolustaa asemiamme vahvasti ja jämäkästi.

Venäjä on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin hyvä naapuri. Se on itsekkään ja aggressiivisen toimintansa takia ansainnut paikkansa maailmanpankin mustalla listalla. Meillä ei ole varaa olla tekemisissä Venäjän kanssa, joka jatkuvasti osoittaa ettei se välitä muista maista tai niiden asukkaista. On korkea aika Suomenkin nostaa äänensä vastalauseeksi ja sanoa ei Venäjän toiminnalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö