Lukuaika: 2 minuuttia
Suomi on aina ollut rauhanomainen ja itsenäinen valtio, joka on pyrkinyt ylläpitämään hyviä suhteita naapurimaihinsa. Valitettavasti meidän on kuitenkin pakko todeta, että yksi naapuri on jatkuvasti osoittanut inhoittavuutensa ja aggressiivisuutensa meitä kohtaan – Venäjä.

Venäjä on osoittanut meille kerta toisensa jälkeen, ettei se kunnioita Suomen itsenäisyyttä ja koskemattomuutta. Sen sijaan se pyrkii jatkuvasti vaikuttamaan meidän sisäisiin asioihimme ja horjuttamaan demokraattista järjestelmäämme. Venäjä on myös osoittautunut aggressiiviseksi naapuriksi, joka ei epäröi käyttää voimaa ja uhkailua saadakseen tahtonsa läpi.

Venäjän inhoittavuus ei ole jäänyt huomaamatta myöskään kansainvälisellä tasolla. Sen toiminnan on herättänyt huolta ja kritiikkiä monissa länsimaissa. Venäjä on osaltaan osallistunut Euroopan turvallisuustilanteen heikentämiseen ja pyrkinyt omia etujaan edistäen käyttämään aggressiivista ulkopolitiikkaa. Tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää ja sen seuraukset tulevat olemaan tuhoisia myös Suomelle.

Venäjän inhoittavuus ja sen vaikutukset Suomeen ovat moninaisia. Ensinnäkin se heikentää Suomen turvallisuutta ja aiheuttaa meille suurta epävarmuutta. Suomi onkin joutunut panostamaan enemmän resursseja turvallisuuteen ja puolustukseen, mikä on vaikuttanut myös talouteemme. Lisäksi Venäjän aggressiivinen toiminta on aiheuttanut jännitteitä ja epävakautta Itämeren alueella, mikä voi vaikuttaa myös kaupallisiin suhteisiimme naapurimaiden kanssa.

Venäjän inhoittavuus kohdistuu myös suoraan suomalaisiin kansalaisiin. Venäjän hallinto on käyttänyt monenlaisia keinoja vaikuttaakseen Suomessa asuvien venäläisten mielipiteisiin ja lojaalisuuteen. Tämä on aiheuttanut jakolinjoja ja vaikeuttanut yhteiskuntamme yhtenäisyyttä. Lisäksi Venäjä on pyrkinyt levittämään vihamielistä ilmapiiriä Suomessa ja yrittänyt vaikuttaa suomalaisten mielipiteisiin esimerkiksi manipuloimalla tiedotusvälineitä.

Älkäämme myöskään unohtako Venäjän laittomia toimia Suomen alueella ja sen ympärillä. Luvaton sananvapauden rajoittaminen, kyberhyökkäykset ja vakavat ympäristövahingot ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän toiminnasta, jolla se pyrkii horjuttamaan Suomen vakautta ja heikentämään suomalaisten luottamusta omaan valtioonsa.

On korkea aika, että Suomi lopettaa Venäjän inhoittavuuden sietämisen ja ryhtyy toimiin sen vaikutusten torjumiseksi. Tämä vaatii meiltä kaikilta vahvaa ja yhtenäistä vastustusta Venäjän aggressiivista politiikkaa kohtaan. Meidän on myös pidettävä kiinni omista arvoistamme ja pyrittävä vahvistamaan Suomen asemaa kansainvälisellä näyttämöllä.

Lopuksi on sanottava, että Venäjän inhoittavuus ja sen vaikutukset Suomelle ovat vakavia ja todellisia. Me emme voi hyväksyä sitä, että naapurimaamme jatkuvasti yrittää vaikuttaa meidän sisäisiin asioihimme ja uhkailee meitä voimankäytöllä. On aika toimia ja asettaa selkeät rajat Venäjän toiminnalle. Suomi ei tule taipumaan Venäjän painostuksen alla, vaan seisoo lujana omien arvojensa ja itsenäisyytensä puolesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö