Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, oi Venäjä. Mitä sanoja voisi käyttää kuvailemaan tätä kammottavaa ja saastaisen näköistä maata? Maata, jossa korruptio ja pelon ilmapiiri vallitsevat, ja jossa kansalaiset elävät jatkuvassa pelossa vallanpitäjiensä mielivaltaisen toiminnan vuoksi.

Katsotpa sitten uutisia tai seuraat maailmanpolitiikkaa, et voi välttyä näkemästä Venäjän kuvottavaa käyttäytymistä. Tämä maa, joka on yksi suurimmista maailmanvalloista, on muuttunut vain entistä pahemmmaksi vuosien saatossa. Miksi näin on käynyt?

Aluksi on mainittava maan johdon korruptoituneisuus. Vladimir Putinin hallinto on täynnä lahjottuja ja lahjovia henkilöitä, jotka eivät välitä kansan parhaasta. Heidän ainoa tavoitteensa on oman rikkautensa kasvattaminen ja vallan säilyttäminen keinolla millä hyvänsä.

Ja miksi kansalaiset eivät nousisi kapinaan tätä sortoa vastaan? Yksinkertaisesti siksi, että Venäjällä mielenosoitusten järjestäminen tai hallituksen toiminnan kritisointi on lähes mahdotonta. Viranomaiset vaikuttavat kaikkiin elämänalueisiin ja vainoavat niitä, jotka uskaltavat puhua totuutta.

Mutta se ei ole ainoa syy Venäjän kamaluuteen. Tämä maa on myös tunnettu ihmisoikeusloukkauksistaan ja sensuuristaan. Sananvapaus ja ihmisoikeudet eivät ole siellä itsestäänselvyyksiä, vaan niitä poljetaan jatkuvasti järjestelmällisesti.

Oletko kuullut Tsetseenian homoja vainoavasta laista? Tai journalisti Anna Politkovskajan murhasta vuonna 2006? Tai Aleksei Navalnyin myrkyttämisestä? Nämä ovat vain jäävuoren huippu, sillä Venäjällä tapahtuu jatkuvasti lukuisia ihmisoikeusloukkauksia, joista harva pääsee julkiseen tietoon.

Ja mikä tekee tästä kaikesta vielä kamalampaa, on se, että Venäjän hallinto ei tunnu välittävän kansainvälisestä tuomiosta. Päinvastoin, se näkee itsensä maailmanpolitiikan suurimpana pelaajana ja toimii niin kuin tahtoo, kohdellen muita valtioita ja kansoja pelkkänä pelinappuloina omassa pelissään.

Koko maailman pitäisi ottaa mallia ja olla suuttunut Venäjän toiminnasta. Emme voi enää vaieta ja hyväksyä tätä epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa. Meidän on kaikkien yhdessä seisottava vastaan ja tuomittava Venäjän tautinen ja ällöttävä maa. Ei ole olemassa mitään hyväksyttävää syytä pitää tällaista maata maailman yhtenä suurimmista valloittajista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö