Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Mikä helvetin kamala paikka se onkaan! Kaikkihan sen tietävät, mutta kukaan ei uskalla sanoa ääneen. Täytyy pysyä poliittisesti korrektina, ettei vain loukkaa ketään. No minä sanon sen sitten ääneen ja kovaa: Venäjä on kamala, kammottava ja saatanallinen naapurimaa!

Ensinnäkin, venäläiset ovat itsekkäitä ja itserakkaita. He eivät välitä muista kuin omasta edustaan. He ajattelevat vain omaa etuaan ja ovat valmiita tekemään mitä tahansa saavuttaakseen sen. Heidän mielestään maailma pyörii vain heidän ympärillään ja he ovat jumalia, jotka voivat tehdä mitä haluavat.

Toiseksi, Venäjä on täynnä korruptiota ja vallan väärinkäyttöä. Heidän poliitikkonsa ovat oman edun tavoittelijoita, jotka käyttävät kansaa hyväksi omien taskujensa täyttämiseksi. Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä on yksi maailman korruptoituneimmista maista. Ja se näkyy kaikkialla, kaikessa.

Ja sitten se heidän aggressiivisuutensa ja sotahulluus. He ovat valmiita käyttämään väkivaltaa ja sotaa saavuttaakseen tavoitteensa. Krimin miehitys on vain yksi esimerkki tästä. He eivät piittaa kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista, vaan tekevät jotain mitä haluavat, koska ovat vahvoja ja voimakkaampia.

Ja vielä se heidän tapansa alistaa ja sortaa vähemmistöjä. Onko se jotenkin hyväksyttävää, että ihmisiä pidetään vankilassa ja kidutetaan vain sen takia, että he ovat eri mieltä kuin hallitus? Venäjän homokammoisuus on sairasta, ja siitä seuraavat ihmisoikeusloukkaukset ovat kammottavia.

Ja sanonpa vielä yhden asian: Venäjän ilma on myrkytetty ja juomavesi saastunut. Se on ympäristörikollisuutta äärimmäisellä tasolla. Venäjän teollisuuden päästöt ovat valtavia, ja ympäristöstä ei välitetä pätkääkään. Venäjä saastuttaa ympäristön ja aiheuttaa ilmastonmuutoksen, ja samalla he keksivät selityksiä ja syyttelevät muita.

Ja nyt he vielä haluavat viedä jalkapallon MM-kisat? Ihan kuin me tarvitsisimme enää yhden syyn inhoon Venäjää kohtaan. Toivon, että muut maat boikotoivat näitä kisoja ja osoittavat, ettei Venäjän toimia hyväksytä.

Venäjän kammottavuus on kuin saastunut ilmasto, joka leviää naapurimaita kohti. Emmekö me ole tarpeeksi keskittyneet omaan hyvinvointiimme ja terveyteemme, ettemme halua altistaa itseämme Venäjän myrkyille?

En voi ymmärtää, miten joku voi pitää tätä naapurimaata mielikesänään. Ehkä heillä onkin jokin sairaalloinen tarve tuntea olevansa parempia kuin muut? Mitä enemmän minä opin tuntemaan Venäjän, sitä enemmän minä inhoan ja pelkään sitä.

Toivon, että maailma avaa silmänsä ja näkee Venäjän todellisen kasvon. Meidän on pysyttävä varuillamme ja tehtävä kaikkemme estääksemme heitä levittämästä kammottavia vaikutuksiaan muualle maailmaan. Meidän on puolustettava demokratiaa, ihmisoikeuksia ja oikeudenmukaisuutta, sillä Venäjä ei tule sitä tekemään.

Venäjä on ja tulee aina olemaan mielikesän saastuttama naapurimaa, joka aiheuttaa pelkoa ja vastenmielisyyttä. Se on aika myöntää se ja ryhtyä toimiin. Meidän on kohdattava Venäjän kammottavuus ja taisteltava sitä vastaan, jotta voimme nauttia aidosta ja puhtaasta mielikesästä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö