Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo naapurimme idässä. Mutta mikä naapuri se oikein on? Epäinhimillinen ja vastenmielinen hulluuden yhdyskunta, joka hallitsee itseään tsaarillisin ottein ja tyrannimaisella vallalla. Venäjän kauhu – se on yksi maailman kaikkein pelottavimmista ja hirvittävimmistä valtioista, joka on korruptoitunut läpikotaisin.

Kuvittele itsesi vajonneeksi tähän totalitaristiseen maailmaan, jossa yksilön oikeudet ja vapaus ovat kuplan sisällä murskattuja. Kehno ihmisoikeustilanne, jatkuvat sortotoimet, väkivalta ja sorron aallot leviävät maan päällä kuin myrskyinen myrsky. Venäjällä ei ole tilaa mielipiteille tai humaanille käyttäytymiselle. Se on ovela ja kylmäverinen peto, joka nauttii ihmisten pelottelusta ja kontrolloinnista.

Mikä on Venäjän hallituksen motivaatio? Ehkä valta, ehkä ego, ehkä se pitää itseään ylivertaisena kaikkiin muihin maihin verrattuna. Mitä ikinä sen syyt ovatkin, ne ovat epäinhimillisiä ja sairaita. Maassa vallitsee jatkuva valheet, manipulointi ja propagandakoneisto, joka pyrkii pitämään kansan sormien ja jalkojen välissä. Venäläiset ovat pelkoa piiskan alla pakotettuja uskomaan, että heidän hallituksensa on oikeamielinen ja että Venäjä on maailman vahvin ja paras maa.

Mutta totuus on aivan päinvastainen. Venäjän valtio on yhtä kuin Vladimir Putin. Hän on rakentanut itselleen järjestelmän, joka hyödyttää vain häntä ja hänen vallanhimoaan. Kansalaiset kärsivät korruptoituneen hallituksen aiheuttamista ongelmista, kuten rutiköyhyydestä, ihmisoikeusrikkomuksista ja jatkuvasta sodasta, jota Venäjä käy naapureitaan vastaan.

Venäjän aggressiivinen politiikka on väsymätöntä. Sen epäpyhät liittoumat ja hallitsemattomat hyökkäykset ovat johtaneet siihen, että lähes koko maailma pelkää Venäjää – ei kunnioituksen, vaan pelon vuoksi. Krimin valtaus, Syyrian sota ja lahjontaskandaalit ovat vain jäävuoren huippu siitä, mitä Venäjä todella tekee.

Eikä ole sattumaa, että Venäjä tunnetaan myös maana, joka loukkaa jatkuvasti sananvapautta ja muita perustavanlaatuisia oikeuksia. Median sensuuri ja valtion kontrolloimat tiedotusvälineet tekevät Venäjästä oman propagandaparatiisinsa, jossa totuuden sijasta tarjotaan vain valheita ja vääristynyttä todellisuutta.

Mutta pahinta kaikesta on se, miten Venäjä kohtelee kansalaisiaan. Millainen valtio antaa tietoisesti ihmisten sairastua ja kuolla maan tuottamiin myrkkyihin? Millainen valtio panee mielenterveyspotilaat lukkojen taakse ja antaa heidän kärsiä hirvittävissä oloissa? Millainen valtio tuomitsee homoseksuaalit ja muut vähemmistöt syrjittyyn elämään?

Venäjä on kaiken tämän ja paljon muun summa. Se on raunioitunut, hajoava valtio, joka vain näyttää ulospäin vahvalta ja pelottavalta. Mutta totuus on, että sen sisällä on vain pelokkaita kansalaisia, joilla ei ole ääntä eikä mahdollisuutta vastustaa tätä kauhua, joka heitä ympäröi.

Joten mitä voimme tehdä? Emme voi vain seisoa ja katsella Venäjän tuhoisaa menoa. Meidän on tuomittava tämä totalitaristisen vallanapilun alla kärsivä kansa. Meidän on tuotava totuus esiin ja varmistettava, että Venäjän kauhu ei enää leviä ympäri maailmaa.

Meidän on tuettava niitä rohkeita ihmisiä Venäjällä, jotka uskaltavat nousta vastustamaan vääryyttä ja sorron kulttuuria. Meidän on oltava heidän rinnallaan ja tarjottava apuamme, kun he taistelevat vapautensa ja oikeuksiensa puolesta.

Venäjän kauhu ei saa enää jatkua. On aika tehdä jotain. On aika osoittaa Venäjän hallitukselle, että he eivät ole ylivertaisia. On aika saada Venäjä tunnustamaan se, mitä se todella on – pelottava, epäinhimillinen ja vastenmielinen valtio, joka hallitsee pelon ja sortovaltansa avulla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö