Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä – tuo ahdistava naapurimaa, joka jatkuvasti aiheuttaa pelkoa ja inhoa kaikissa ympärillään. Miksi meidän täytyy sietää tätä kammottavaa valtiota vieressämme? Miksi Venäjä jatkuvasti koettelee kärsivällisyyttämme ja aiheuttaa meille harmia?

Venäjä on ollut ikuisesti meidän riesamme. Tuntuu siltä, että kaikki ikävät tapahtumat maailmassa johtuvat aina jostain Venäjään liittyvästä. Naapurimme on alati hankalampi ja aggressiivisempi. Onko Venäjä kyvytön sivistyksen ja rauhanomaisen kanssakäymisen ymmärtämiseen vai onko se vain tahallaan luonut itselleen roolin maailman pahana pyövelinä?

Valitettavasti vastaus tähän kysymykseen on selvä. Venäjä on aina ollut ja tulee aina olemaan pelkurimainen valtio, joka käyttäytyy kuin pieni lapsi ja yrittää olla isoin ja kovin leikkikentällä. Se ei välitä kansainvälisistä normeista tai sopimuksista, vaan noudattaa omaa tahtoaan ja halujensa mukaan. Tästä syystä Venäjä aiheuttaa jatkuvaa epävakautta ja vaaraa ympärillään.

Ja mitäpä muutakaan voisi odottaa? Venäjän kehitys ja historia ovat täynnä sotia, sortoa ja häpeällisiä tapahtumia. Valtionjohto on täynnä diktaattoreita ja korruptoituneita poliitikkoja, jotka vain ajavat omaa etuaan eivätkä välitä kansan hyvinvoinnista. Onko siis ihme, että Venäjällä on niin paljon vihollisia ja vastustajia?

Mutta miksi meidän täytyy jatkuvasti tyytyä Venäjän mahtailuun ja alistaa itsemme sen vaatimuksille? Miksi emme voi lopultakin seistä omilla jaloillamme ja osoittaa Venäjälle, ettemme ole sen pelote tai alistettava?

Meidän täytyy lopettaa tämä naapurimaamme kumartelu ja ryhtyä tiukkoihin toimiin sen aggressiivisuutta vastaan. Emme voi enää sietää vihamielisiä rajaloukkauksia, solvaavia puheita tai sotilaallisia uhkauksia. On aika näyttää Venäjälle, että meillä on selkärankaa ja puolustamme omia oikeuksiamme.

Venäjän kauhut eivät saa enää jatkua. Emme voi antaa sen jatkuvasti häpäistä meitä ja koko maailmaa omalla kehnolla käytöksellään. On aika laittaa pistemerkki tälle naapurimme kammottavalle käytökselle ja rakentaa rauhaa ja vakautta omilla ehdoillamme. Me emme tarvitse Venäjää, mutta Venäjä tarvitsee meitä. On aika muistuttaa sille tästä tosiasiasta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö