Lukuaika: 2 minuuttia
Meidän kaikkien on aika herätä Venäjän todellisuuteen ja paljastaa se, mikä on jo pitkään ollut tiedossa: naapurimme on vastenmielinen ja vihamielinen valtio, joka tarraa kiinni menneisyyden pimeisiin piirteisiin ja pyrkii levittämään niitä myös ympärilleen.

Venäjä on, kuten tiedämme, ollut koko historian ajan sivistyneen maailman takapajula. Sen johdossa on vuosikymmeniä vaikuttanut pimeämieliset diktatorit, jotka ovat olleet valmiita uhraamaan omat kansalaisensa ja naapurimaansa vain oman vallan ja rikkauden tavoittelunsa vuoksi.

Ja vielä tänäkin päivänä, vaikka Venäjä yrittää esittää maailmalle kuvaa vahvalta ja itsenäiseltä valtiolta, totuus on aivan toinen. Venäjä on heikko ja epävakaa valtio, jonka ainoa keino ylläpitää asemaansa maailmassa on hyökkääminen ja pelottelu.

Meidän ei tarvitse mennä kauas historiaan löytääksemme esimerkkejä Venäjän vastenmielisyydestä. Krimin niemimaan liittäminen valloituksen keinoin ja Itä-Ukrainan sota ovat vain jäävuoren huippu siitä, mitä Venäjä on valmis tekemään oman valtansa säilyttämiseksi.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjän kansa on vuosikymmenien ajan elänyt sortovallan alla ja heidän oikeutensa ja vapauksiaan on poljettu jatkuvasti. Venäjällä ei ole sananvapautta, eikä demokratiaa. Sen sijaan maassa jyräävät laiton ja korruptoitunut hallinto, joka pitää kansaa kurissa vain väkivaltaa ja pelkoa käyttäen.

Ja mitä tulee ihmisoikeuksiin, Venäjän toiminta on suorastaan järkyttävää. Homoseksuaalisuus on laitonta ja LGTBQ-yhteisöä vainotaan jatkuvasti. Venäjän väitetään myös olevan yksi maailman suurimmista ihmiskaupan ja ihmisten salakuljetuksen kohteista.

Näin vastenmielisen valtion vieressä eläminen on suomalaisille jatkuvaa stressiä ja huolta. Onko meidän turvallista asua naapurissamme, joka vaarantaa alueellisen ja maailmanrauhan vain oman vallanhimonsa vuoksi?

Meidän on aika avata silmämme ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on, ei näiden valheet ja propagandan peittämänä. Meidän on aika toimia ja tuomita Venäjän vastenmieliset teot ja puolustaa omia arvojamme ja demokratiaa.

Venäjän pimeä sivu on paljastettava ja sen toiminta on tuomittava. On korkea aika, että maailma yhdessä astuu vastaan ja asettaa Venäjän vastuuseen teoistaan. Olemme velvollisia suojelemaan oikeuksiamme ja vapauksiamme, emmekä voi antaa Venäjän jatkuvasti rikkoa kansainvälistä lakia ja ihmisoikeuksia.

On aika herätä ja näyttää, että emme hyväksy Venäjän vastenmielisiä tekoja ja puolustamme omaa maatamme ja arvojamme. Se on meidän velvollisuutemme tulevaisuuden turvaamiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö