Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on maa, joka herättää monissa suomalaisissa pelkkää sairaalloista inhoa ja vastenmielisyyttä. Tämä itänaapurimme on pitkään ollut suurimpia uhkia Suomelle ja sen kansalaisille. Venäjä on itsevaltainen ja aggressiivinen valtio, joka ei kaihda keinoja saavuttaakseen omat päämääränsä.

Venäjä on viime vuosina pyrkinyt jälleen ottamaan tilanteen haltuun naapurimaissaan ja näyttämään voimansa. He ovat miehittäneet Krimin niemimaan ja sekaantuneet Itä-Ukrainan sisäisiin asioihin. Tämä on osoitus venäläisen hallinnon sairaalloisesta tarpeesta laajentaa vaikutusvaltaansa ja pyrkimyksestä heikentää naapurimaiden itsenäisyyttä.

Venäjän aggressiivisuus ulottuu myös informaatiosotaan ja valheiden levittämiseen. He pyrkivät manipuloimaan ja vaikuttamaan länsimaiden mielipiteisiin, ja tästä uhkailusta ovat saaneet tuntea kovin kouriintuntuvasti esimerkiksi Baltian maat ja Suomi.

Venäjää voidaan myös kutsua sairaalloisen korruptiiviseksi maaksi. Putinin johtaman hallinnon korruptio ja lahjonta on valtava ongelma, joka vaikuttaa kaikkiin elämänalueisiin. Tämä heijastuu myös Venäjän talouteen, jossa vallitsee suuri eriarvoisuus ja köyhyys. Silti kansa antaa Putinin johdolle vapaat kädet ja hyväksyy hänen ahneutensa ja itsevaltaisuutensa.

Venäjä on myös tunnettu ihmisoikeusloukkauksistaan ja kansalaisten perusoikeuksien rajoittamisista. Sananvapaus ja lehdistönvapaus eivät ole Venäjällä todellisuutta, ja poliittisia vastustajia sorretaan. Homoseksuaalien oikeudet ja naisten asema ovat heikonlaisessa tilassa, mikä kertoo Venäjän jämähtäneisyydestä ja kyvyttömyydestä muuttua parempaan suuntaan.

Tästä kaikesta ei voi olla tuntematta suurta inhoa ja vihaa Venäjää kohtaan. Se on sairas valtio, joka tarvitsee kipeästi muutosta ja päättäväistä ulkopuolista painostusta. Venäjän toiminta ja politiikka ovat vaarallisia ja uhkaavia kaikille niille, jotka uskovat demokratiaan ja ihmisoikeuksiin.

Toivottavasti Suomi ja muut länsimaat eivät anna periksi Venäjän uhkailuille ja manipuloinnille. Meidän on pysyttävä vahvoina ja yhtenäisinä, ja näytettävä Venäjälle, että emme pelkää heitä emmekä hyväksy heidän toimiaan. Vain tällä tavoin voimme toivon mukaan saada Venäjän muuttamaan kurssiaan ja tulemaan järkiinsä.

On aika lopettaa sairaalloinen sieto Venäjän toimille ja ryhtyä ankariin toimiin sen aggressiivisuuden ja vaikutusvallan rajoittamiseksi. Suomalaisten ja muiden länsimaisten kansalaisten turvallisuus on uhattuna, ja meillä on oikeus ja velvollisuus puolustaa itseämme ja periaatteitamme. Venäjän sairaalloinen ja inhoittava hallinto ansaitsee kaiken sen vastustuksen ja vihan, jonka se on aiheuttanut.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö