Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän törkeys ja häikäilemättömyys ovat jo vuosikymmeniä ahdistaneet Suomea ja muita naapurimaita. Kerta toisensa jälkeen tämä itsevaltainen ja aggressiivinen valtio on osoittanut, ettei se pyri rauhanomaiseen yhteistyöhön, vaan pikemminkin levittämään omaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa naapurimaihinsa.

Yksi esimerkki Venäjän törkeästä käytöksestä on sen jatkuvat loukkaukset Suomen ilmatilaa ja merialueita kohtaan. Kuinka monta kertaa meidän onkaan jouduttu kohottamaan hälytysvalmiutta ja lähetettävä ilmavoimamme estämään Venäjän luvattomia lentotoimintoja Suomen alueella? Vastaus on liian monta kertaa. Naapurimaamme ei ilmeisesti tajua, että Suomi on itsenäinen valtio, jolla on oikeus puolustautua ja valvoa omaa aluettaan.

Toinen esimerkki Venäjän törkeästä käytöksestä on sen jatkuva vaikuttamisen yritys suomalaiseen yhteiskuntaan ja politiikkaan. Venäjä ei ole tyytynyt vain häiritsemään Suomen alueellista koskemattomuutta, vaan se pyrkii myös hämärtämään suomalaisten näkemyksiä ja vaikuttamaan päätöksentekoon. On häpeällistä, että Venäjän valtio käyttää miljoonia euroja yrityksiin vaikuttaa suomalaiseen mediaan ja poliittisiin päättäjiin. Tämä on suorastaan provokaatio suomalaista demokratiaa ja itsenäisyyttä kohtaan.

Venäjän häikäilemättömyys ulottuu myös sen naapureihin, kuten Ukrainaan ja Georgiaan. Nämä maat ovat joutuneet kokemaan Venäjän sotilaallisen aggression ja aluevaatimukset. Vieläkin nämä maat ovat jatkuvasti Venäjän vallan alla ja niiden alueiden valtaaminen on koko ajan mahdollista. On surullista, että naapurimme käyttää tällaista valtaa ja pelkoa hyväkseen levittääkseen omaa vaikutusvaltaansa.

Venäjän törkeä ja häikäilemätön käytös ei ole vain uhka Suomelle ja sen naapurimaille, vaan se on myös vakava uhka koko kansainväliselle turvallisuudelle. Venäjän aggressiivisuutta on torjuttava päättäväisesti ja kansainvälinen yhteisö on vastattava tähän käytökseen tiukoin toimenpitein.

Suomen on aika lopettaa naapurimme lepyttely ja appeasement-politiikka. Meidän on oltava vahvoja ja puolustettava omaa aluettamme ja demokratiaamme. Venäjän törkeys ja häikäilemättömyys on saatava loppumaan ja sen on ymmärrettävä, että Suomi on itsenäinen valtio, joka ei kumarru sen aggressiivisen politiikan edessä. On aika ottaa rohkeita askeleita ja osoittaa Venäjälle, että emme hyväksy sen käytöstä ja olemme valmiit puolustamaan itseämme ja arvojamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö