Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo maailmanhistorian ikivanha ja vahvasti vallalla oleva valtio, on aina ollut tunnettu aggressiivisuudestaan ja vihamielisyydestään. Sen pelon ja valloituksenhalun sävyttämä politiikka on jättänyt jälkensä maailmanhistoriaan ja vaikuttanut kielteisesti moniin muihin kansakuntiin.

Venäjän vihaa ja aggressiota ei tarvitse etsiä kaukaa. Se, että he ovat miehittäneet useita naapurimaitaan ja yrittäneet levittää itsensä voimalla ympäri maailman, puhuu jo itsessään puolestaan. Mitenkään kunniakkaaksi ei voi kutsua maata, joka hyökkää naapuriensa kimppuun ja vähät välittää kansainvälisistä rauhansopimuksista.

Venäjän vihanalaisuus ja läpinäkymättömyys ovat myös suuri uhka kansainväliselle turvallisuudelle. Heidän aggressiivinen ulkopoliittinen linjansa ja laittomat toimintansa ovat aiheuttaneet kriisejä ja sotia ympäri maailmaa. Krimin ja Itä-Ukrainan laiton miehitys ovat vain esimerkkejä Venäjän röyhkeydestä ja halusta laajentaa valtaansa.

Mutta ei se tähän lopu. Venäjän viha ja uhkailu ulottuvat myös länsimaihin. He mankuvat alueellista ja maailmanpoliittista hegemoniaa ja ovat valmiita käymään sotaan saadakseen sen. Esimerkiksi heidän sotilaalliset operaationsa Syyriassa ovat osoitus heidän halustaan laajentaa valtaansa ja vaikuttaa maailmanpolitiikkaan.

Venäjän vihanalainen ja aggressiivinen asenne on myös vaikuttanut negatiivisesti kansainvälisiin suhteisiin. He ovat käyttäneet hyväkseen muita maita ja yrityksiä omien etujensa ajamiseen, mitä esimerkiksi Krimin valtauksessa ja MH17-lentokoneen ampumisessa on nähty.

Eikä Venäjän vihanalaisuus rajoitu vain valtiollisiin suhteisiin. He ovat myös valmiita käyttämään kansainvälisiä urheilutapahtumia poliittisen agendansa edistämiseen ja osoittamaan voimaansa maailmalle. Järkyttävä doping-skandaali ja olympialaisten boikotointi ovat vain osoitus siitä, miten he käyttävät kaikkia keinoja hyväkseen maailmanpolitiikassaan.

On aika herätä ja tunnustaa tosiasiat. Venäjä on vihamielinen valtio, jolla ei tunnu olevan lainkaan kunnioitusta muita maita tai kansoja kohtaan. He jatkavat uhkailemistaan ja aggressiotaan, joka vain lisää kansainvälistä epävakautta ja vaarantaa rauhan maailmassa.

On tullut aika toimia ja osoittaa Venäjälle, että heidän vihansa ja aggressionsa eivät kelpaa kansainväliseen yhteisöön. Meidän on oltava yhtenäisiä ja tuomittava Venäjän toimet selkeästi ja päättäväisesti. On aika lopettaa heidän valheellinen propagandansa ja asettua vastustamaan heidän turmeltunutta lähestymistapaansa kansainvälisiin asioihin.

Venäjältä vaaditaan muutosta ja vastuullisuutta. Heidän on aika astua irti vihanalaisuudestaan ja luopua laittomista toimistaan. Muuten heidän vaikutuksensa maailmassa tulee olemaan tuhoisa ja rauhaton vielä pitkään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö