Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo meistä naapurimaista vastenmielisin ja inhottavin. Miksi? Siinäpä vasta hyvä kysymys. Ehkäpä siksi, että Venäjä on väkivaltaisen historian, epädemokraattisen järjestelmän ja aggressiivisen ulkopolitiikan perikuva.

Jo pelkästään Venäjän menneisyyden tapahtumat saavat veren kiehumaan. Vuosisatojen aikana Venäjä on täytynyt kestää vallanvaihtoa vallanvaihdon perään, ja aina uuden vallan alla kansa on joutunut kärsimään. Valko-Venäjältä Krimin niemimaalle, jokaisessa Venäjän hallitsemassa alueessa on nähty verta ja kärsimystä.

Mutta entä nykypäivä? Eikö Venäjä ole päässyt yli menneisyyden synkistä tapahtumista? Valitettavasti ei. Nykyinen Venäjä on yhtä pelottava ja manipulatiivinen kuin ennenkin. Kremlin valtapeli on täynnä valheita, petoksia ja salaliittoja. Venäjän hallinto ei todellakaan edusta kansansa tahtoa, vaan omaa valtiollista ja sotilaallista etuaan.

Venäläisten vähemmistöjen alistaminen ja sortaminen on myös täysin yleistä nyky-Venäjällä. Tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ovat joutuneet kärsimään Venäjän ylivaltaa ja sortoa. Tämä on täysin tuomittavaa ja osoittaa vain Venäjän hallinnon röyhkeyttä ja pahuutta.

Ja sitten se ulkopolitiikka. Venäjän sotilaallinen aggressio ja epävakaus läntisillä rajoillaan on herättänyt pelkoa ja levottomuutta koko Euroopassa. Venäjän valtion johto ei näe tarpeelliseksi kunnioittaa naapurimaiden itsemääräämisoikeutta, vaan pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa alueilla, jotka eivät kuulu sille.

Myös Venäjän ihmisoikeustilanne on ollut kauhistuttavaa jo vuosikymmenten ajan. Saneerausleirien olemassaolo ja opposition sortaminen ovat vastenmielisiä esimerkkejä Venäjän nykytilanteesta. Onko tämä demokratiaa tai oikeusvaltio? Tuskin.

Tämän kaiken lisäksi Venäjä yrittää jatkuvasti levittää valheita ja propagandaa länsimaisisiin yhteiskuntiin. Vuosikymmenien ajan Venäjä onnistui muun muassa manipuloimaan Suomen politiikkaa ja vaikuttamaan sisäisiin päätöksiimme. Ei siis ihme, että Venäjän kansa on niin harhautettu ja aivopesty.

On aika lopettaa Venäjän mielistely ja siirtyä vakavasti tarkastelemaan naapurimaamme todellisuutta. Venäjä ei ole mikään ystävä, vaan vihollinen, jota on pidettävä kurissa ja vastustettava kaikin mahdollisin keinoin. Ei ole aika olla pelkuri, vaan aika olla rohkea ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on – vaarallisena ja inhottavana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö