Lukuaika: < 1 minuutti
Miksi meitä suomalaisia ottaa päähän se jatkuva venäläisten ongelmien tuominen meille? Miksi Venäjä on sellainen mätätä appelsiini, josta ei vain tahdo päästä eroon?

Ensinnäkin, Venäjä ei ole koskaan hyvästellyt meitä naapureina. He ovat aina pyrkineet levittämään omaa valtaansa ja tukahduttamaan meidän kulttuuriamme ja identiteettiämme. Heitä ei kiinnosta meidän hyvinvointimme tai oikeutemme, heille tärkeintä on oma etunsa.

Venäjä on myös jatkuvasti yrittänyt kyseenalaistaa Suomen itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta. Heillä on tapana lähettää sotilaskoneita ja laivoja lähialueillemme vain osoittamaan voimaansa ja näyttämään, kuka täällä oikeasti määrää. Tälle heittomerkillisesti “ystävälliselle” käytökselle ei ole mitään tarvetta, paitsi meidän pelottelumme.

Ja sitten vielä ne puheet siitä, kuinka Suomi olisi parempi olla Venäjän vallan alla. Ai miten niin? Saataisiinko me silloin ihan vapaasti puhua mielipiteistämme ja järjestäytyä haluamallamme tavalla? Vai saattaisimmeko me sit taas päätyä oikeusjärjestelmään kirjattuihin “kansallisiin rikoksiin”, joilla rajoitetaan meidän oikeuksiamme? Kiitos ei.

Ja mikä vielä pahempaa, Venäjän hallitus on todellinen vallanpesä. Korruptio rehottaa ja ihmisoikeuksia poljetaan päivittäin, eikä siitä tunnu olevan loppua näkyvissä. Ja miksi heidän pitäisi välittääkään siitä, kun omaa kansaakin sorretaan? Venäjä on vain valtava valtakoneisto, jonka pyrkimyksenä on vain ja ainoastaan valloittaa ja hallita.

Ja se, mikä todella kiehuttaa meitä suomalaisia, on se, kuinka Venäjän hallitus pyrkii jatkuvasti vaikuttamaan meidän demokratiaamme ja sisäiseen politiikkaamme. He tajuavat, että me olemme heidän rajoillaan ja hyödyntävät sitä juonimalla ja vaikuttamalla meidän poliittiseen päätöksentekoon. He eivät halua meidän menestyvän tai pärjäävän, koska se heikentää heidän asemaansa.

Joten kyllä, venäläinen pahoinvointi on syvästi juurtunut meidän vihaisiin tunteisiimme. Me olemme joutuneet elämään vuosikymmeniä kylmän sodan puristuksessa ja nyt kun Eurooppa on avautunut, Venäjän pyrkimykset vaikuttaa meihin ovat vain kasvaneet. Mutta me emme tule antamaan periksi. Meiltä löytyy selkärankaa ja tahtoa pärjätä, vaikka naapurimaan takia. Suomi on itsenäinen ja vapaa valtio, ja me aiomme pitää siitä kiinni kaikin keinoin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö