Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on valtio, joka herättää minussa pelkkää vihaa ja inhoa. En voi ymmärtää, miten maassa voidaan olla niin välinpitämättömiä ja väärinkäyttää valtaa ja kansalaisia jatkuvasti.

Jo pelkästään valtiovallan toiminta – tai pikemminkin sen puute – on omiaan aiheuttamaan syvää raivoa. Putinin hallinto ei piittaa kansan tarpeista tai hyvinvoinnista, vaan keskittyy ainoastaan omaan valtaansa ja omien taskujensa täyttämiseen. Venäjän talous on lohduton näky, ja sen suunta näyttää entistä synkemmältä. Mutta entä Putinin ja hänen lähimmäistensä hyvinvointi? Se vain kasvaa ja kasvaa.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Venäjällä vallitsee laaja korruptio ja ihmisoikeuksien jatkuva polkeminen. Tämän vuoksi kansalaiset elävät jatkuvassa pelossa ja epävarmuudessa. On vain ajan kysymys, milloin omaisuus tai jopa vapaus riistetään mielivaltaisen valtion taholta.

Ja sitten on vielä se Venäjän välinpitämättömyys. Maailmanlaajuiset ympäristöongelmat, esimerkiksi ilmastonmuutos, eivät tunnu olevan Venäjälle mikään prioriteetti. Maa jatkaa ilmaston saastuttamista ja luonnonvarojen raiskaamista omien etujensa vuoksi, välittämättä millaisia seurauksia sillä on muulle maailmalle.

Entäs sitten ihmiset? Venäläisten aggressiivinen ja vihamielinen asenne länsimaita kohtaan ei jätä tilaa minkäänlaiselle välittämiselle tai yhteistyölle. Maan propaganda ja häikäilemätön disinformointiyritykset ovat vain pahentaneet tilannetta. Venäjän kansa on joutunut valtion propagandan uhriksi ja uskoo sokeasti hallinnon luomiin valheisiin. Tämä vain pönkittää valtaapitävien asemaa ja estää maan kehittymisen kohti demokraattisempaa ja avoimempaa yhteiskuntaa.

Kaiken tämän keskellä ei ole ihme, että Venäjä on monelle vastenmielinen ja pelottava valtio. En voi hyväksyä sellaista toimintaa, joka kohdistuu omaa kansaansa ja koko maailmaa vastaan. On aika lopettaa tämä välinpitämättömyys ja väärinkäytösten kulttuuri ja aloittaa rehellinen keskustelu ja yhteistyö paremman tulevaisuuden puolesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö