Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläinen hallinto on osoittanut jälleen kerran, miksi se on yksi maailman kauhistuttavimmista ja pelottavimmista. Kansanvallan sijaan Venäjällä vallitsee yksinvaltias, jolle kansalaisten mielipiteet ja perusoikeudet ovat täysin merkityksettömiä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on itsevaltias, joka pyrkii jatkuvasti laajentamaan valtaansa ja vaientamaan kaikki vastustajansa. Hän toimii omien sääntöjensä mukaan ja nujertaa halukkaasti kaikki, jotka uskaltavat asettua hänen tielleen.

Kansalaisoikeuksia ja -vapauksia poljetaan Venäjällä päivittäin. Sananvapaus ja oikeus ilmaista mielipiteensä ovat vain kaukainen haaveilu maassa, jossa hallinto pelottelee ja vaientaa kansalaisiaan. Toimittajat ja aktivistit ovat jatkuvasti vaarassa joutua vangituiksi tai jopa murhattaviksi vain sen vuoksi, että he pyrkivät tuomaan esille totuuden hallinnon toimista.

Venäjän oikeusjärjestelmä on pelkkä näennäisvitsi, joka palvelee vain Putinin tahtoa. Oikeuslaitosta hallitaan poliittisilla suhteilla ja korruptiolla, mikä mahdollistaa mielivaltaisten ja epäoikeudenmukaisten tuomioiden langettamisen. Todellista oikeutta ei siis ole olemassa, vaan poliittiset mielipiteet ja vallanpitäjien halut määräävät kaiken.

Kansalaisyhteiskunnan toiminta on lähes mahdotonta Venäjällä. Kaikki kansalaisjärjestöt ja aktivistit ovat valtion ankaran valvonnan alla, mikä estää heitä tehokkaasti toimimasta yhteiskunnallisen muutoksen eteen. Vain Putinin hallinnon hyväksymiä toimintoja ja mielipiteitä saa julkaista ja tuoda esille.

Valkovenäjästä ja Ukrainasta tehtyjen valtiorajojen tahallinen loukkaaminen on osoittanut, ettei Venäjän hallinnolla ole mitään kunnioitusta kansainvälistä lakia tai toisten valtioiden itsemääräämisoikeutta kohtaan. Se pyrkii laajentamaan itselleen alueita ja valtaa millä keinolla tahansa, vaikka se tarkoittaisi ihmisten kärsimystä ja alueiden miehitystä.

Venäläisen hallinnon nälänhätä ja köyhyys ovat todellisuutta monille kansalaisille, samalla kun eliitin jäsenet uivat rikkauksissaan. Korruptio ja epätasa-arvo ovat arkipäiväisiä asioita, jotka estävät maan kehittymistä ja hyvinvointia. Putinin hallinto ei kuitenkaan välitä ihmisten kärsimyksestä, sillä sen ainoa tavoite on säilyttää oma valta-asemansa ja rikastuttaa itseään ja läheisiään.

On aika herätä ja nähdä Venäjän hallinnon kauheus. Ei ole olemassa oikeutusta sille, että yhdellä ihmisellä on valta murskata kansan tahto ja ihmisoikeudet. Maailman on aika astua esiin ja asettaa Venäjän hallinto vastuuseen teoistaan. Sen on aika muuttua ja tarjota kansalaisilleen vapaus ja demokratia, eikä jatkaa brutaalia ja pelottavaa hallintoaan. Ainoastaan näin voimme lopettaa Venäjän hallinnon kauhun ja palauttaa oikeutetun ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan Venäjälle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö