Lukuaika: 2 minuuttia
Toisten kulttuureiden kunnioittaminen on tärkeä osa kansainvälistä yhteistyötä ja rauhanomaista kanssakäymistä. Valitettavasti Venäjän täysin tunteeton ja aggressiivinen toiminta on aiheuttanut järkyttävää pahennusta ja närää eri puolilla maailmaa.

Venäläinen kulttuuri on vuosisatojen ajan ollut tunnettu kunnioitettavista, vahvoista ja rohkeista ihmisistä. Mutta mikä onkaan tapahtunut viime vuosina? Nyky-Venäjä ei ole enää se sama ylpeä ja arvokas valtio, vaan muuttunut ainoaksi ja ainoaksi suurvaltaintoilijaksi, joka pyrkii tyydyttämään omaa egoaan ja vallanhimoaan väkivaltaisin menetelmin.

Venäjän aggressiivinen politiikka on herättänyt närää ja vastustusta ympäri maailman. Krimin miehitys ja Ukrainan konflikti ovat paljastaneet Venäjän todellisen luonteen. Se ei enää piilottele tavoitettaan laajentua ja kylmän sodan aikaiset pelot ovat tulleet todeksi: Putin ja hänen hallintonsa ovat ottaneet käyttöön vanhastaan tunnetun Neuvostoliiton imperialistisen politiikan.

Mutta Venäjän aggressiivinen rooli ei rajoitu vain Ukrainaan. Lehdistönvapaus on täydellisesti tuhottu ja Venäjän tiedustelupalvelu FSB kontrolloi jokaisen liikkeen ja sananvapauden. Kansalaisjärjestöjä ja ihmisoikeusaktivisteja vainotaan ja pidetään epäsyyllisinä. Oppositiojohtajat ja toimittajat ovat “sattumalta” kadonneet tai saaneet oudon kuoleman. Tällainen on Venäjän nykyinen ihmisoikeustilanne!

Venäläinen kulttuuri on ilmeisesti korvannut diplomaattisen dialogin ja neuvottelut aggressiivisella toiminnalla. Ja mikä pahinta, se on osoittanut, että Venäjän hallinto ei välitä maailmanrauhasta tai ihmisoikeuksista.

Venäjän aggressiivinen ja arvaamaton politiikka on tuonut mukanaan myös vihan ja ennakkoluulojen leviämisen. Venäläinen propaganda on luonut vahvan viholliskuvan läntisistä maista ja levittää jatkuvasti valheita ja disinformaatiota. Tämä on johtanut Venäjän kansalaisten uskomaan, että heidän maansa on uhattuna ja vastustajansa ovat pahuuden ruumiillistumia. Viha ja vastakkainasettelu vain jatkuvat, kunnes Venäjän hallinto päättää lopettaa provokointinsa ja alkaa kunnioittaa muita maita ja ihmisoikeuksia.

On aika herätä ja ymmärtää, että Venäjän aggressiivinen politiikka on vaarallinen ei vain naapurimaille, vaan myös koko maailmalle. Venäläisten tulisi olla ylpeitä omasta kulttuuristaan ja historiastaan, mutta tämän nykyisen hallinnon toiminta on tuhonnut sen maineen ja tehnyt siitä vastenmielisen. Jälleen kerran, on osoittautunut totta, että vallan tavoittelu ja ego voivat pilata jopa kaikkein arvostetuimmat ja kunnioitettavimmat valtiot.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö