Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi, herää jo vihdoin! Venäjän toiminta meitä kohtaan on yksinkertaisesti kammottavaa ja vastenmielistä. Naapurimme ei tunnu tajuavan, että vaikka he kutsuvat itseään ystäviksemme, heidän teoissaan ei ole ollut pienintäkään ystävyyden häivää pitkään aikaan.

Meillä on ollut jo vuosikymmenten ajan näkymätön vihollinen naapurimme idässä. Kunnioituksemme ja jopa läheisemmät suhteemme Venäjän kanssa ovat osoittautuneet naurettaviksi ja turhiksi. Me olemme olleet heille vain välinpitämätön pohja käytökselleen ja teoillemme.

Katsokaa vain heidän jatkuvia provokaatioitaan ja väärinkäytöksiä meitä kohtaan! Ukrainan kriisi, Krimin miehittäminen, häiriköinti meidän ilmatilassamme ja nyt viimeisimpänä tapauksena Venäjän hakkerointi suomalaiseen tietojärjestelmään. Mihin tämä kaikki johtaa? Miksi meidän pitäisi edes harkita Venäjän kanssa yhteistyötä ja luottaa heihin?

Me olemme liian kauan antaneet Venäjälle mahdollisuuden. Olemme luottaneet heidän lupauksiinsa ja yrittäneet olla heille hyvän naapurin roolissa. Mutta mikä on ollut vastineeksi? Jatkuvaa epävakautta ja uhkaa idästä.

Meidän on aika herätä ja pysyä valppaana naapurimme suhteen. Emme voi antaa heidän jatkuvasti käyttää meitä hyväkseen ja rikkoa kansainvälisiä sääntöjä. Meidän on oltava lujia ja vahvoja. Meidän on suojeltava maatamme ja sen kansalaisia kaikin tavoin.

Meidän on myös muistettava, että naapurimme ei ole vain Putinin joukkoineen, vaan myös tavalliset venäläiset, jotka eivät välttämättä hyväksy heidän hallituksensa toimintaa. Meidän on pidettävä mielessä, että venäläinen kansa on myös kärsinyt ja kärsii edelleen Venäjän johtoportaan valinnoista ja teoista.

Tämän kaiken takia meitä ei saa huijata tai masennuttaa. Meidän on pysyttävä vahvoina ja yksimielisinä naapurimme agressiivisia tekoja vastaan. Meidän on oltava tarkkoja ja viisaita. Meidän on rakennettava liittolaisuuksia ja yhteistyötä muiden maiden kanssa, jotka jakavat samoja arvoja ja tavoitteita kanssamme.

Älkää koskaan unohtako, että meillä on velvollisuus suojella maatamme ja sen kansalaisia. Emme saa antaa Venäjän löytää meistä heikkoa tai haavoittuvaa kohtaa. On aika herätä ja tunnustaa Venäjän todellinen luonne ja pysyä valppaana naapurimme suhteen. Se on meidän velvollisuutemme kansalaisina ja maamme suojelijoina.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö