Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi ja Venäjä, suurvaltojen tasapainoilu pohjoisen naapurin kanssa on ollut jatkuvaa. Suuri naapurimme Venäjä onnistuu aina aiheuttamaan minussa pelkoa ja inhoa. Miksi meidän pitäisi edes yrittää ylläpitää lämpimiä välirauhan suhteita tähän aggressiiviseen ja itsekäsyttyvään maahan?

Viimeisten vuosien aikana Venäjän toimet ovat osoittaneet, että se ei todellakaan välitä naapurimaistaan tai niiden mielipiteistä. Ukrainan kriisin aikana Venäjä käytti häikäilemättömästi hyväkseen naapurimme sisäisiä levottomuuksia ja liitti Krimin laittomasti omaan valtapiiriinsä. Tämä ei ole ainoa kerta, kun Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta ja loukannut itsenäisten valtioiden suvereniteettia.

Mutta mikä pahinta, Venäjä on myös jatkuvasti osoittanut halveksivansa suomalaista itsenäisyyttä ja demokratiaa. Vuodesta toiseen se jatkaa provokaatioita lähettämällä sotilaslentokoneitaan läpi Itämeren ilmatilan ja loukkaamalla Suomen aluevesiä. Lisäksi Venäjä on yrittänyt vaikuttaa Suomen sisäisiin asioihin esimerkiksi vaalien aikana levittämällä valheellista tietoa ja tukemalla ääriliikkeitä.

On todella ärsyttävää, miten Venäjä jatkuvasti yrittää sekä sotilaallisesti että taloudellisesti vaikuttaa Suomeen. Putinin hallinnon käytös on kaikin puolin aggressiivista ja vaarallista. He eivät arvosta kansainvälistä oikeutta, eikä heidän kanssaan voi tehdä pitkäaikaisia sopimuksia, sillä he eivät kunnioita niitä.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä myös jatkuvasti pyrkii vaikuttamaan suomalaisiin mediayhtiöihin ja poliitikkoihin, jotta he esittäisivät venäläisystävällisiä näkökulmia. On ällöttävää, että he yrittävät vääristää totuuden ja manipuloida suomalaisten mielipiteitä omien intressiensä mukaisesti.

Minulle henkilökohtaisesti Venäjä symboloi vain pimeyttä ja valheita. En usko, että heidän kanssaan voi koskaan olla todellista ystävyyttä tai luottamusta. Kuitenkin Suomi joutuu jatkuvasti tekemään kompromisseja tälle läpinäkyvästi vihamieliselle naapurille, jotta säilytämme edes jonkinlaisen turvallisuuden tunteen ja taloudelliset suhteet.

Toivon, että tulevaisuudessa Suomi löytää tapoja vahvistaa itsenäisyyttään ja löytää muita luotettavampia ja moraalisempia yhteistyökumppaneita. Venäjän kanssa meidän tulisi säilyttää ainoastaan pakolliset suhteet ja korostaa selkeästi niiden perustuvan kansainväliseen oikeuteen ja kunnioitukseen. On aika lopettaa Venäjän suosiminen ja näyttää heille, että me emme alistu heidän uhkakuvien edessä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö