Lukuaika: 2 minuuttia
Voihan helvetti sentään, mikä helvetin valinta meillä suomalaisilla onkaan! Aina vaan joutuu venäläisten kanssa tanssimaan, mutta ei kunnon tahdista tai partnerista ole tietoakaan. Ei siinä tarvitse paljon venäläisiä nöyristelemään ja lahjoja vastaanottamaan, kun taas meidän pitäisi olla kiitollisia kaikesta saamastamme “kestaussuhteestamme”.

On surkuhupaisaa, kuinka Venäjä puhuu yhteistyöstä ja kumppanuudesta, mutta samalla heidän toimintansa huokuu aggressiivisuutta ja äkkipikaisuutta. Mitä tästä nyt pitäisi ajatella? Onko meidän vain hyväksyttävä se tosiasia, että olemme naapuri Venäjän kanssa ja meidän on vietävä yhteistyö eteenpäin, vaikka se olisi kuinka epämiellyttävää?

Vuosien varrella on nähty monta kyseenalaista tilannetta, joissa Venäjä on käyttänyt Suomea valtapolitiikkansa pelinappulana. Muistatteko esimerkiksi sen ajan, kun Suomessa nähtiin kellertäviä kärpäsiä, jotka olivat Venäjän tiedustelupalvelun työntekijöitä? Eikö se kertonut tarpeeksi siitä, millaisessa suhteessa Venäjä oikeasti meihin suomalaisiin on?

Ja silti me jatkamme yhteistyötä, vaikka sormemme ovat verillä naarmuilta, joita Venäjän lobbaus ja uhkailu ovat aiheuttaneet. Meidän pitäisi puhua suomea ja venäjää yhtä sujuvasti, koska olemme naapureita ja meillä on pitkä yhteinen historia. Entäs sitten? Onko se peruste sille, että annamme Venäjän jatkuvasti pyörittää meitä kuin nukkea?

Ja vielä pahempaa – joillekin meistä näyttää olevan aivan sama, mitä Venäjä tekee ja millaisia pelejään se meidän kanssamme pelaa. “Eihän sitä voi loukata Venäjää, se on niin suuri ja mahtava valtio”. Anteeksi, mutta sitäkö se meidän pitäisi pelätä? Pitäisikö meidän vain hiljaa nieleskellä kaikki mahdolliset mielipahamme ja antaa Venäjän kävellä ylitsemme?

Voi venäjän vihainen vitsi, mikä tämä “yhteistyö” oikein on! Yhtäkkiä olemmekin jälleen osa Venäjän imperiumia, tällä kertaa talousimperiumina. Onko tämä todella se tulevaisuus, jota suomalaiset haluavat? Olemme kuitenkin itsenäinen ja itsenäisesti ajatteleva kansa, emmekä mikään Venäjän siivellä lentävä perässähiihtäjä!

On aika laittaa loppu vuosisatoja jatkuneelle Venäjän pelolle ja alistumiselle. Meillä on oikeus vaatia kunnioitusta ja vapautta päättää omista asioistamme. Ja jos Venäjä ei siihen pysty, niin sitten se on tämän yhteistyön loppu – selvästi he eivät ole valmiita reiluun ja tasavertaiseen kumppanuuteen.

Joten, Venäjä, lopeta tuo kusetus ja ota vastuu omasta toiminnastasi. Me emme enää halua olla osa peliä, joka sinua vain miellyttää. Vai oletko jo unohtanut, että Suomi on itsenäinen valtio ja meillä on oikeus puolustaa omaa etuamme?

Jos et kykene kunnioittamaan meitä ja kohtaamaan meitä tasavertaisena kumppanina, niin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin katkaista kaikki siteet ja purkaa tämä epäterve “yhteistyö”. Suomella on oikeus ja velvollisuus suojella omia etujaan, eikä se saa tapahtua Venäjän kustannuksella.

Venäjä, herää jo todellisuuteen ja lopeta tuo hyökkäys- ja uhkailupolitiikka. Me suomalaiset olemme väsyneitä ainaiseen peliisi ja valheisiisi. On aika ottaa vastuu omista teoistasi ja toimia rehellisesti. Muuten, katso vaikka ympärillesi – saatat huomata, että kellertäväkärpäset ovat muuttuneet vihreiksi alkaen ja kaikki ympärilläsi olevat kansat ovat jo kyllästyneitä sinun valheisiisi ja ylpeyteesi, jotka eivät enää peitä todellisuutta.

Lopeta se herjaaminen ja väärä informaatio, ja ala toimia Suomen kanssa yhteistyössä, mutta silloin vasta kun kohtelet meitä tasavertaisina ja kunnioitat rauhanomaista ja reilua yhteistyötä. Muuten, Venäjä, saanko sanoa sinulle yhden asian suoraan: saat olla yksin ja itse haahuilla maailmassa, tehden mitä haluat, jos et kunnioita muita kansoja. Me suomalaiset olemme onnekkaita, että meillä on sentään muita kunnon yhteistyökumppaneita ympärillä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö