Lukuaika: 2 minuuttia
Miksi Suomen pitäisi edes yrittää säilyttää hyvät välit Venäjään? Koko maa on jo vuosikymmenien ajan kärsinyt sen rajan yli tunkeutuvien uhkien ja loukkausten alla! Meitä on kohdeltu kylmästi ja halveksivasti, ikään kuin olisimme vain naapurin tyhjänpäiväisiä kiusankappaleita. Eikä tämä ole mikään uusi ilmiö – se on jatkunut jo vuosikymmeniä!

Suomi on joutunut taistelemaan oikeudestaan olla itsenäinen ja itsenäisesti päättää omista asioistaan. Mutta mitä me olemme saaneet vastineeksi? Yhä uusia uhkailuja, sotaharjoituksia ja venäläisten hallinnassa olevien alueiden laajentamista. Onko tämä hyväksyttävää? Ei missään nimessä!

Venäjä on osoittautunut täydelliseksi naapuriksi, joka ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia tai muita valtion rajoja. Heidän toimintansa on hävytöntä ja häikäilemätöntä. Suomen kansa on joutunut kärsimään heidän käsissään jo tarpeeksi kauan!

Miksi meidän pitäisi ylläpitää mitään ystävyyssuhteita tällaisen naapurin kanssa? Meitä on vain kohdeltu halveksuen ja arvottomina. Mitä me saamme tästä suhteesta? Pelkoa ja ahdistusta! Meistä on tullut vain Venäjän pelinappuloita, joiden tarkoituksena on pelotella muita naapurimaita ja heikentää niiden asemaa.

Ja mikä pahinta, meidät on pakotettu hyväksymään tämä tilanne hiljaisesti. Meidän on otettava vastaan kaikki loukkaukset ja uhkailut, vain koska naapurilla on ylivertainen sotilaallinen voima ja halu käyttää sitä meitä vastaan. Mihin tämä johtaa? Me emme enää uskalla puolustaa itseämme, sillä tiedämme, että se johtaa vain uusiin kostotoimiin ja rankaisuihin.

Venäjä on osoittanut meille kerta toisensa jälkeen, että he eivät kunnioita meitä eivätkä muita vaikutusvaltaisimpia valtioita. He haluavat lamauttaa meidät pelolla ja saada meidät alistumaan heidän tahtoonsa. Mutta me emme tule alistumaan! Meidän on aika seistä omilla jaloillamme ja ottaa tilanne omiin käsiimme!

Tämä suhde Venäjään on vain liian kammottava ja häpeällinen. Me olemme joutuneet kärsimään tarpeeksi, ja nyt on aika panna stoppi tälle katkeralle suhteelle. Me emme enää anna Venäjän polkea meitä maanrakoon, vaan osoitamme, että olemme vahva ja itsenäinen kansa, joka ei alistu vääryyteen.

Joten Venäjän johtajat: olkaa varuillanne, sillä tästä eteenpäin Suomi seisoo omilla jaloillaan ja puolustaa itseään! Me emme enää hyväksy kampittamistanne ja halveksuntaanne. On aika lopettaa tämä kammottava suhde ja aloittaa uusi aikakausi, jossa Suomi on itsenäinen ja vapaa naapuri, joka ei suostu olemaan teidän pelinappulanne.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö