Lukuaika: < 1 minuutti

#Venäjä on harjoittanut aggressiivista #ulkopolitiikkaa jo usean vuoden ajan, joista näkyvimpiä esimerkkejä ovat #Krimin liittäminen ja #sotilaallinen väliintulo #Ukrainassa. Presidentti #Vladimir #Putin #perusteli toimiaan väittämällä, että ne olivat välttämättömiä #Ukrainan #venäjänkielisten #ihmisten #etujen #suojelemiseksi ja #Naton laajentumisen torjumiseksi, jonka hän näki suorana uhkana Venäjän #turvallisuudelle. Viime kuukausina Putinin #retoriikka on kuitenkin ottanut pahaenteisemmän käänteen, kun Venäjän johtaja on #varoittanut, että Venäjän olemassaolo on nyt vaarassa.

Ulkopoliittisen instituutin erikoistutkija #JussiLassila’n mukaan #Putinin ja #Venäjän #propagandakoneiston kielenkäytössä on tapahtunut “erittäin #radikaali muutos”. Kun Putin aikoinaan viittasi Ukrainan sotaa “#erikoisoperaatioksi”, hän puhuu nyt Venäjän mahdollisuudesta kadota #maailmankartalta, jos se häviää #sodan. Helmikuussa pitämässään puheessa Putin totesi, ettei hän edes tiennyt, selviytyisikö Venäjän kansa etnisenä ryhmänä nykyisessä muodossaan. Tämä mielipide toistui maaliskuussa julkaistussa uudessa Venäjän #ulkopoliittisessa #strategia-asiakirjassa, jossa väitettiin, että #Yhdysvallat ja sen liittolaiset olivat päättäneet tuhota Venäjän ja että Venäjän on puolustauduttava #länttä vastaan.

Lassila näkee tämän kielen #todisteena Venäjän johdon #radikalisoitumisesta, joka saattaa olla siirtymässä avoimesti #ideologiseen hallintoon, joka asettaa lännen vastustamisen #ulkopolitiikkansa keskiöön. #Lassila sanoo, että tämä muistuttaa #natsi-3Saksan käyttämää #retoriikkaa, joka muotoili #saksalaisen #identiteetin muun #Euroopan hyökkäyksen kohteeksi ja asetti #natsihallinnon koko lännen #sivilisaation puolustajaksi.

Venäjän johto käyttää myös yhä enemmän “#russofobia’n” käsitettä perustellakseen #vastakkainasettelua länteen kohtaan. Tämä termi viittaa venäläisten #syrjintään ja siitä on tullut kaiken Venäjän hallitusta tai sen #politiikkaa koskevan #kritiikin saalis. Tätä termiä käyttäessään #Kreml pyrkii torjumaan #kritiikkiä ja esittämään itsensä lännen #hyökkäyksen uhriksi.

Tilanne #Ukrainassa on edelleen epävakaa, ja #Ukrainan joukkojen ja #Venäjän #terroristi-#sotilaiden väliset taistelut jatkuvat maan itäosassa. #KansainvälinenYhteisö ei ole tunnustanut #Krimin liittämistä, ja lännen #Venäjä-#pakotteet ovat edelleen voimassa. Nähtäväksi jää, ovatko Putinin varoitukset Venäjää kohtaavasta #eksistentiaalisesta uhasta aito heijastus hänen #peloistaan vai #propagandatyökalu, joka on suunniteltu kokoamaan #venäläiset hänen hallintonsa taakse. Joka tapauksessa tilanne on huolestuttava ja korostaa jatkuvan #valppauden tarvetta Venäjän #aggression edessä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö