12159 latausta vuorokaudessa
10015 artikkelia

#Venäjä on harjoittanut aggressiivista #ulkopolitiikkaa jo usean vuoden ajan, joista näkyvimpiä esimerkkejä ovat #Krimin liittäminen ja #sotilaallinen väliintulo #Ukrainassa. Presidentti #Vladimir #Putin #perusteli toimiaan väittämällä, että ne olivat välttämättömiä #Ukrainan #venäjänkielisten #ihmisten #etujen #suojelemiseksi ja #Naton laajentumisen torjumiseksi, jonka hän näki suorana uhkana Venäjän #turvallisuudelle. Viime kuukausina Putinin #retoriikka on kuitenkin ottanut pahaenteisemmän käänteen, kun Venäjän johtaja on #varoittanut, että Venäjän olemassaolo on nyt vaarassa.

Ulkopoliittisen instituutin erikoistutkija #JussiLassila’n mukaan #Putinin ja #Venäjän #propagandakoneiston kielenkäytössä on tapahtunut “erittäin #radikaali muutos”. Kun Putin aikoinaan viittasi Ukrainan sotaa “#erikoisoperaatioksi”, hän puhuu nyt Venäjän mahdollisuudesta kadota #maailmankartalta, jos se häviää #sodan. Helmikuussa pitämässään puheessa Putin totesi, ettei hän edes tiennyt, selviytyisikö Venäjän kansa etnisenä ryhmänä nykyisessä muodossaan. Tämä mielipide toistui maaliskuussa julkaistussa uudessa Venäjän #ulkopoliittisessa #strategia-asiakirjassa, jossa väitettiin, että #Yhdysvallat ja sen liittolaiset olivat päättäneet tuhota Venäjän ja että Venäjän on puolustauduttava #länttä vastaan.

Lassila näkee tämän kielen #todisteena Venäjän johdon #radikalisoitumisesta, joka saattaa olla siirtymässä avoimesti #ideologiseen hallintoon, joka asettaa lännen vastustamisen #ulkopolitiikkansa keskiöön. #Lassila sanoo, että tämä muistuttaa #natsi-3Saksan käyttämää #retoriikkaa, joka muotoili #saksalaisen #identiteetin muun #Euroopan hyökkäyksen kohteeksi ja asetti #natsihallinnon koko lännen #sivilisaation puolustajaksi.

Venäjän johto käyttää myös yhä enemmän “#russofobia’n” käsitettä perustellakseen #vastakkainasettelua länteen kohtaan. Tämä termi viittaa venäläisten #syrjintään ja siitä on tullut kaiken Venäjän hallitusta tai sen #politiikkaa koskevan #kritiikin saalis. Tätä termiä käyttäessään #Kreml pyrkii torjumaan #kritiikkiä ja esittämään itsensä lännen #hyökkäyksen uhriksi.

Tilanne #Ukrainassa on edelleen epävakaa, ja #Ukrainan joukkojen ja #Venäjän #terroristi-#sotilaiden väliset taistelut jatkuvat maan itäosassa. #KansainvälinenYhteisö ei ole tunnustanut #Krimin liittämistä, ja lännen #Venäjä-#pakotteet ovat edelleen voimassa. Nähtäväksi jää, ovatko Putinin varoitukset Venäjää kohtaavasta #eksistentiaalisesta uhasta aito heijastus hänen #peloistaan vai #propagandatyökalu, joka on suunniteltu kokoamaan #venäläiset hänen hallintonsa taakse. Joka tapauksessa tilanne on huolestuttava ja korostaa jatkuvan #valppauden tarvetta Venäjän #aggression edessä.


Satunnainen:


Vastaavia: