Lukuaika: < 1 minuutti

Puolustusvoimat tilaa Naton logistiikka- ja hankintaviraston (#NSPA) kautta jalkaväelle uusia kypäriä sekä niiden varusteita ja varaosia. Hankintaan on varattu noin 25 miljoonaa euroa, ja #kypärä’määrä tarkentuu vielä. Hankinnan arvokkaana perusteena on se, että uudet ergonomiset ja kevyet kypärät keventävät taistelijan kuormitusta entisestään ja mahdollistavat esimerkiksi #pimeätaisteluvälineiden kiinnittämisen.

Hankittava kypärä on amerikkalaisen #GalvionBallistics LTD:n valmistama #CaimanBallisticHelmetSystem. Valmistajan mukaan kypärän paino vaihtelee sen koon mukaan, suurimman koon kypärän painaessa reilut 700 grammaa. Hankittava kypärä on siis erittäin kevyt, mikä parantaa merkittävästi taistelijoiden suorituskykyä.

Jalkaväen tarkastaja, eversti #JuhanaSkyttä Maavoimien esikunnasta kertoo, että uusia kypäriä on käytössä jo muun muassa #Ruotsissa ja #Norjassa. Uudet kypärät mahdollistavat valonvahvistimien kiinnittämisen, mikä parantaa taistelijoiden #pimeätaistelukykyä entisestään. Skyttä kertoo myös, että suurin osa nykyisistä kypäristä ei tue valonvahvistimien kiinnittämistä, joten uudet kypärät ovat erittäin tervetullut hankinta.

Puolustusvoimien vanhempia kypärämalleja on käytetty erilaisissa #kriisitilanteissa ja #taistelutilanteissa, mutta uusi hankittava kypärä on aivan nykyaikaisinta materiaalia, mitä on tarjolla. Jalkaväen kypärien toimitukset alkavat syksyllä 2023, ja ensimmäiset #varusmiehet saattavat päästä kokeilemaan uusia kypäriä jo syksyllä. Uudet kypärät ovat menossa ensilinjan #taistelujoukoille ja ne parantavat merkittävästi suomalaisten sotilaiden #taistelukykyä ja #turvallisuutta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö