12359 latausta vuorokaudessa
9950 artikkelia

Puolustusvoimat tilaa Naton logistiikka- ja hankintaviraston (#NSPA) kautta jalkaväelle uusia kypäriä sekä niiden varusteita ja varaosia. Hankintaan on varattu noin 25 miljoonaa euroa, ja #kypärä’määrä tarkentuu vielä. Hankinnan arvokkaana perusteena on se, että uudet ergonomiset ja kevyet kypärät keventävät taistelijan kuormitusta entisestään ja mahdollistavat esimerkiksi #pimeätaisteluvälineiden kiinnittämisen.

Hankittava kypärä on amerikkalaisen #GalvionBallistics LTD:n valmistama #CaimanBallisticHelmetSystem. Valmistajan mukaan kypärän paino vaihtelee sen koon mukaan, suurimman koon kypärän painaessa reilut 700 grammaa. Hankittava kypärä on siis erittäin kevyt, mikä parantaa merkittävästi taistelijoiden suorituskykyä.

Jalkaväen tarkastaja, eversti #JuhanaSkyttä Maavoimien esikunnasta kertoo, että uusia kypäriä on käytössä jo muun muassa #Ruotsissa ja #Norjassa. Uudet kypärät mahdollistavat valonvahvistimien kiinnittämisen, mikä parantaa taistelijoiden #pimeätaistelukykyä entisestään. Skyttä kertoo myös, että suurin osa nykyisistä kypäristä ei tue valonvahvistimien kiinnittämistä, joten uudet kypärät ovat erittäin tervetullut hankinta.

Puolustusvoimien vanhempia kypärämalleja on käytetty erilaisissa #kriisitilanteissa ja #taistelutilanteissa, mutta uusi hankittava kypärä on aivan nykyaikaisinta materiaalia, mitä on tarjolla. Jalkaväen kypärien toimitukset alkavat syksyllä 2023, ja ensimmäiset #varusmiehet saattavat päästä kokeilemaan uusia kypäriä jo syksyllä. Uudet kypärät ovat menossa ensilinjan #taistelujoukoille ja ne parantavat merkittävästi suomalaisten sotilaiden #taistelukykyä ja #turvallisuutta.


Satunnainen:


Vastaavia: