Lukuaika: < 1 minuutti


#Venäjä’n sotilaiden menetykset #Bahmut’in alueella ovat nousseet jälleen otsikoihin. Valkoisen talon tiedottaja #JohnKirby kertoi maanantaina, että #Yhdysvaltain arvion mukaan Venäjä on menettänyt viimeisen viiden kuukauden aikana ainakin 100 000 sotilasta rintamalta – #Kirby sanoi myös, että Venäjän hyökkäys #Donbas’issa on #pysähtynyt ja #epäonnistunut.

#Arvio on muodostettu #tiedustelutieto’ihin perustuen.

Bahmutin kaupunki Itä-Ukrainassa on ollut raskaiden #taistelu’iden keskipisteenä, ja sen hallinnasta on käyty raakoja ja vaikeita taisteluita. Bahmutia kutsutaankin “#lihamylly’ksi” sen takia. #Ukraina’n #armeija’n yleisesikunta kertoi maanantaina, että Venäjä keskittää edelleen suurimmat voimansa hyökkäyksiin Bahmutin ja #Donetsk’issa sijaitsevan #Marjinka’n etulinjoilla.

Vaikka Yhdysvaltain arviot Venäjän menetyksistä ovat vain arvioita, ne antavat osviittaa siitä, miten vakavasti Venäjän #sotilasvoimat ovat kärsineet taisteluissa #ItäUkraina’ssa.

#Bahmut oli ennen sotaa noin 72 000 ihmisen #kotikaupunki eikä kyseisellä kaupungilla ole mitään #strategista merkitystä Venäjälle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö