12316 latausta vuorokaudessa
10078 artikkelia


#Venäjä’n sotilaiden menetykset #Bahmut’in alueella ovat nousseet jälleen otsikoihin. Valkoisen talon tiedottaja #JohnKirby kertoi maanantaina, että #Yhdysvaltain arvion mukaan Venäjä on menettänyt viimeisen viiden kuukauden aikana ainakin 100 000 sotilasta rintamalta – #Kirby sanoi myös, että Venäjän hyökkäys #Donbas’issa on #pysähtynyt ja #epäonnistunut.

#Arvio on muodostettu #tiedustelutieto’ihin perustuen.

Bahmutin kaupunki Itä-Ukrainassa on ollut raskaiden #taistelu’iden keskipisteenä, ja sen hallinnasta on käyty raakoja ja vaikeita taisteluita. Bahmutia kutsutaankin “#lihamylly’ksi” sen takia. #Ukraina’n #armeija’n yleisesikunta kertoi maanantaina, että Venäjä keskittää edelleen suurimmat voimansa hyökkäyksiin Bahmutin ja #Donetsk’issa sijaitsevan #Marjinka’n etulinjoilla.

Vaikka Yhdysvaltain arviot Venäjän menetyksistä ovat vain arvioita, ne antavat osviittaa siitä, miten vakavasti Venäjän #sotilasvoimat ovat kärsineet taisteluissa #ItäUkraina’ssa.

#Bahmut oli ennen sotaa noin 72 000 ihmisen #kotikaupunki eikä kyseisellä kaupungilla ole mitään #strategista merkitystä Venäjälle.


Satunnainen:


Vastaavia: