10666 latausta vuorokaudessa
9376 artikkelia

2023/10/09

Iranin viranomaiset väitetysti osallistuivat Hamasin yllätysiskun suunnitteluun

Hamasin että Hezbollahin korkeat jäsenet, jotka ovat Iranin tukemia sotilasryhmiä, ovat väittäneet, että iranilaiset turvallisuusviranomaiset pelasivat keskeistä roolia Hamasin yllätysiskun suunnittelussa ja hyväksynnässä Israelia vastaan.

Näiden lähteiden mukaan Wall Street Journalin raportin mukaan Iranin Islamilaisen vallankumouskaartin (IRGC) upseerit tekivät tiivistä yhteistyötä Hamasin kanssa useiden kuukausien ajan elokuusta alkaen strategioidakseen ja koordinoidakseen ilma-, maa- ja merihyökkäyksiä Israelin alueelle – jota ei oltu nähty vuoden 1973 Jom Kippurin sodan jälkeen.

Nämä väitetyt yksityiskohdat tulivat ilmi kokouksista, joita pidettiin Beirutissa, jossa IRGC:n upseerit tapasivat edustajia neljästä Iranin tukemasta sotilasryhmästä, mukaan lukien Hamas ja Hezbollah.

Hamas hallitsee tällä hetkellä Gazaa, kun taas Hezbollah on merkittävä shiialainen sotilasryhmä ja poliittinen ryhmittymä Libanonissa.

USA:n viranomaisilla ei toistaiseksi ole löytynyt vahvaa näyttöä näiden väitteiden tukemiseksi Iranin osallisuudesta.

Äskettäisessä CNN-haastattelussa ulkoministeri Antony Blinken totesi: “Emme ole vielä nähneet näyttöä siitä, että Iran olisi ohjannut tai ollut tämän tietyn hyökkäyksen takana, mutta suhde on epäilemättä pitkä.”


Satunnainen:


Vastaavia: