10126 latausta vuorokaudessa
8973 artikkelia

2023/11/22

Raivostuttavaa toimintaa Venäjän ja Suomen rajalla – todelliset turvapaikanhakijat kärsivät, välittäjät tienaavat.

Venäjän ja Suomen rajalla, Salla’n rajanylityspisteellä, noin 300 ihmistä kymmenestä eri maasta odottaa – kertoo Murmansk’in alueen kuvernööri. Venäläinen Fontanka-media on tutkinut keskusteluja, joissa pakolaiset (pääosin Syyria’sta, Irak’ista, Jemen’istä ja Marokko) keskustelevat keinoista ja kustannuksista päästä Venäjä-Suomi-rajan yli. Sadat ihmiset osallistuvat näihin keskusteluihin. Näiden keskustelujen mukaan välikädet kuljettavat ihmisiä rajalle autoilla, antavat heille polkupyöriä ja lähettävät rajalle. Välikäden palvelut maksavat noin 2000-3000 euroa. Tämä sisältää kutsun Venäjälle, hotellivaraukset, lentoliput Minsk’iin tai Moskova’an, matkan Pietari’in ja sieltä rajalle. Polkupyörät, 500 euroa, maksetaan lisäksi erikseen.

Suomen suljettua rajanylityspisteet jotka oli lähimpänä Pietaria, hinta nousi, ja välikädet alkoivat pudottaa maahanmuuttajia 30 km:n päähän rajalta.

Liiketoiminta turvapaikanhakijoiden kuljettamiseksi rajalle on todellista ja varsin aktiivista.

Samanaikaisesti Suomen oikeuskansleri on estänyt hallituksen ehdotuksen sulkea raja Venäjän kanssa kokonaan, raportoi Yle.

Oikeuskanslerin mukaan rajan sulkeminen ei tarjoa takeita siitä, että turvapaikanhakijoilla olisi todellinen ja tehokas mahdollisuus hakea kansainvälistä suojelua.


Satunnainen:


Vastaavia: