13443 latausta vuorokaudessa
10230 artikkelia

Venäläisnuorukainen kieltäytyi osallistumasta sotaan ja päätyi traagiseen kohtaloon.

Moskova’ssa asunut 23-vuotias venäläinen Mark Inkeles valitsi surullisen lopun elämälleen sen sijaan, että olisi osallistunut sotarikoksiin ja julmuuksiin Ukraina’ssa Putin’in hallinnon puolesta. Hänet määrättiin saapumaan asevelvollisuustoimistoon mukanaan tavaransa 21. marraskuuta aamulla.

Inkelesin tarina on karu osoitus siitä, miten yksilöt joutuvat kärsimään poliittisista päätöksistä ja väkivaltaisista sodista. Putinin hallintoa on arvosteltu voimakkaasti Ukrainan-vastaisesta toiminnastaan, ja monille nuorille venäläisille tämä on tarkoittanut painostusta ja pakkoa osallistua toimintaan, jonka moraalinen perusta on kyseenalainen.

Nuoren miehen päätös päättää oma elämänsä sen sijaan, että olisi osallistunut mahdollisiin sotarikoksiin, kuvastaa epätoivoa ja ahdistusta, joita monet kohtaavat vastustaessaan valtion tahtoa. Venäjällä tarvitaan vakavaa keskustelua siitä, miten nuoria voidaan suojella tällaiselta paineelta ja miten voimme rakentaa yhteiskunta’a, joka ei pakota yksilöitä vastoin omia arvojaan.


Satunnainen:


Vastaavia: