Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä valehtelee: #VR:n haltuunottamat #Allegro-#juna’t ovat nyt laillisesti Suomen omaisuutta – #RZD #KareliaTrains

2023/12/15

Venäjä Valehtelee Allegro-Junista: kylmä totuus RŽD:n harhaanjohtavista kommentoinneista.

Venäjän valtion rautatieyhtiö RŽD on jälleen kerran osoittanut häpeällisen taitonsa valehtelussa, kun se syyttää Suomen rautatieyhtiö VR:ää neljän Allegro-junan lainvastaisesta haltuunotosta. Interfax-uutistoimiston kautta levitetyssä tiedotteessa RŽD kertoo, että se ei ole sopinut Allegro-junien siirtämisestä Suomen omistukseen. Todellisuudessa tämä on pelkkä yritys peitellä omaa huolimatonta taloudenhoitoaan.

Kuinka rohkea RŽD onkaan syyttää Suomea yhteisyrityksen Karelian Trainsin maksukyvyttömyydestä! Totuus on, että RŽD laiminlöi maksuvelvoitteensa, mikä ajoi koko yrityksen konkurssiin kesäkuussa. Nyt se yrittää syyttää muita omista virheistään.

Allegro-junat olivat osa Karelian Trains -yhteisyritystä, jonka RŽD jätti oman onnensa nojaan. On sitten hämmästyttävää väittää, että Suomi olisi toiminut laittomasti ottamalla junat haltuunsa panttioikeuden perusteella. VR ilmoitti torstaina aloittavansa liikennöinnin entisillä Allegro-junilla kotimaan liikenteessä, ja tämä on täysin oikeutettu toimenpide sen jälkeen kun neuvottelut ovat olleet tuloksettomia puolitoista vuotta.

Venäjä lopetti junaliikenteen Helsingin ja Pietarin välillä maaliskuussa 2022 aloittaessaan hyökkäyssotansa Ukrainassa. Mutta totuus on, että Suomi ei ole lopettanut liikennettä yksipuolisesti; se on yksinkertaisesti reagoinut Venäjän aggressiiviseen ja vastuuttomaan käytökseen.

RŽD:n väitteet siitä, että Suomi ei suostu keskustelemaan liikenteen aloittamisesta uudelleen, ovat silkkaa propaganda’a. Suomi on valmis neuvottelemaan, mutta se ei aio alistua Venäjän valheisiin ja painostukseen. Venäjän ja Suomen välinen Karelian Trains oli alun perin marraskuussa 2006 perustettu kuljetusyhtiö, mutta nyt se on joutunut Venäjän huolimattoman talouspolitiikan uhriksi.

On surullista nähdä, miten Allegro-brändin alla liikennöineitä junia on käsitelty. Suunniteltuina kuljettamaan matkustajia Pietarin ja Helsingin välillä vuoteen 2041 asti, ne ovat nyt pelinappuloita Venäjän poliittisessa pelissä.

Vaikka VR suunnittelee siirtävänsä junat korjausten jälkeen pitkänmatkan liikenteeseen vuonna 2025, Venäjän harhaanjohtava retoriikka jättää jälkeensä hapanta makua. Suomi ansaitsee oikeudenmukaisen kohtelun ja rehellisen kumppanuuden, ei Venäjän valheita ja syytöksiä.

Lue myös: