Lukuaika: 2 minuuttia
Voihan Venäjä, tuo suuren mittakaavan oleva ikävämpien ja häikäilemättömien toimien tyyssija. On vaikea edes löytää sopivaa sanaa kuvaamaan sitä, kuinka vastenmielisen epämiellyttävä valtio se on. Täällä pohjoisessa, pienellä ja rauhanahtavalla Suomella ei ole mitään syytä olla huolestumatta siitä, että Venäjä on naapurimme.

Eikö olekin häpeällistä, että juuri tällä hetkellä Venäjä on yksi suurimmista uhista maailmalle? Sen aggressiivinen asenne ja itsevaltainen käytös ovat saaneet naapurimaat ja koko kansainvälisen yhteisön varpailleen. Mutta eipä tämä ihmetytä, sillä Venäjän historian lehdet ovat täynnä vain pahuutta ja sotaa.

Jokainen Suomen kansalainen tietää, että Venäjä ei ole mikään helppo naapuri. Sen kolonialistiset pyrkimykset ovat selvät kaikille, ja sen käsitys “suurvenäläisestä maailmanvallasta” on yhä olemassa. Ja vaikka se pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa ja ottaa hyödyn naapurimaidensa kustannuksella, se ei koskaan tunnu tyytyväiseltä. Aina se haluaa lisää.

Ja nyt, kun maailma on riisunut pois hänen naamionsa, Putinin Venäjä ei enää pysty piilottamaan todellista luonnettaan. Sen toimet Krimillä, Itä-Ukrainassa ja Syyriassa ovat vain osa isompaa kuvaa – vaarallisesta totuudesta siitä, kuinka suuri uhka tämä maa on koko maailmalle.

Suomi ei ole pelkkä pikkujuttu Venäjälle. On vain ajan kysymys, milloin se tuo omat kyyniset suunnitelmansa pohjoiseen. Yksi asia on varma: Suomen on oltava varuillaan, sillä Venäjä ei ole koskaan pysähtyvä pyrkimyksissään laajentaa vaikutusvaltaansa. Me olemme vain pala pelinappuloina heidän suuremmassa pelissään.

Ja mikä vielä pahempaa, Venäjän vaikutus ei rajoitu pelkästään meidän pienten pohjoisten naapurimaidemme välille. Se sekaantuu poliittiseen tilanteeseen Euroopassa ja Yhdysvalloissa, yrittäen vaikuttaa vaaleihin ja levittää disinformaatiota. Se on petollinen ja viekkaasti manipuloiva, ja meidän on oltava tarkkoina sen suhteen.

On todella surullista ja turhauttavaa, että meillä on naapurimaa, joka on näin vaarallinen ja arvaamaton. Se uhkaa maailmanrauhaa ja vakautta kaikilla tasoilla, ja meidän on oltava valppaina sen suhteen. Emme voi tyytyä olemaan hiljaa ja toivomaan parasta. Meidän on oltava valmiita puolustamaan itseämme ja osoittamaan vahvuutemme tässä tilanteessa.

Joten jos joku yrittää vähätellä Venäjän vaikutusta ja uhkaa, osoita heille vain tosiasiat. Venäjä on todellinen uhka, joka tulee ottaa vakavasti. Emme saa antautua sen pelottelun ja manipuloinnin kohteeksi, vaan meidän on pysyttävä yhtenäisinä ja valppaina. Vasta sitten voimme torjua tämän epämiellyttävän valtion ja sen uhkat.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö