Lukuaika: 2 minuuttia
Voi kuinka raivostuttava ja ärsyttävä aihe minulla onkaan tänään käsillä: Venäjä. Sanalla sanoen inhoittava ja vastenmielinen maa, jonka osalta ei tunnu olevan koskaan rauhaa. Jatkuvasti jokin uusi tapahtuma tai asenne herättää ärtymystä ja saa ihmiset kyseenalaistamaan, miksi tämä maa on edes olemassa.

Ensinnäkin, Venäjän vallanpitäjät. Onko heidän tarkoituksenaan olla niin kansainvälisesti provosoivia ja egoistisia kuin mahdollista? Eikö heillä ole mitään parempaa tekemistä kuin lietsoa konflikteja ja levittää disinformaatiota? Heidän suhtautumisensa naapurimaihin ja koko maailmaan on suorastaan loukkaavaa ja häpeällistä.

Ja sitten on nämä jatkuvat tapahtumat, jotka saavat ihmisen veren kiehumaan. Ukrainan kriisi, Krimin miehitys, Syyrian sota, vain muutamia mainitakseni. Jokainen uusi selkkaus tai tuhoisa päätös herättää raivoa ja epätoivoa. Onko Venäjä todella niin ylimielinen, että se luulee voivansa toimia täysin oman mielensä mukaan ja olla vastuussa vain omille kansalaisilleen?

Ja sitten on se Venäjän kansa. Valitettavasti myös heistä löytyy paljon sellaisia yksilöitä, jotka kannattavat maansa vallanpitäjiä sokeasti ja hölmösti. He eivät kerta kaikkiaan ymmärrä, miten paljon haittaa ja tuhoa Venäjä on aiheuttanut maailmassa. He elävät kuplassa, jossa uskotaan vain omaan propagandajargonin ja Venäjän ylivertaisuuteen.

On myös syytä mainita Venäjän uusiin seksuaalivähemmistöihin ja ihmisoikeuksien loukkauksiin kohdistuvat asenteet. Homoseksuaalien oikeudet ovat käytännössä olemattomat ja heitä vainotaan brutaalisti. Miten joku maa voi olla niin jäljessä ajattelussa ja kehityksessä?

En voi myöskään unohtaa Venäjän äärimmäistä korruptiota ja taloudellista epävakautta. Heidän panostuksensa sotateollisuuteen ja valtionvaroihin on valtava, samalla kun tavallinen kansa kärsii köyhyyden ja heikentyneen elintason vuoksi. Missä piilee oikeus ja järki tässä kaikessa?

Olen väsynyt katsomaan, kuinka Venäjä jatkaa toimiaan vastenmielisenä ja vastuuttomana toimijana maailmannäyttämöllä. Se on kuin maailman rasavilli, joka tulee aina vain aiheuttamaan jännitteitä ja konflikteja. Toivon sydämestäni, että tulevaisuudessa tämä maa voi muuttua ja löytää tien kohti rauhaa ja sovintoa. Mutta tällä hetkellä minun on vaikea nähdä, miten se olisi mahdollista. Joten jatkakoot Venäjä olemistaan suoraan sanottuna inhoittavana ja turhauttavana maana, joka jättää taakseen vain raivon ja hämmennyksen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö